Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiállítás Kézdivásárhely főterén

Kiállítás Kézdivásárhely főterén Vigadó

Háromszéki és felvidéki fotóművészek lencséjén keresztül még szebbek azok az értékek, amelyeket a magyarság épített örökségként, hagyományként, természeti látványosságként vagy gasztronómiai örökségként tart számon.

Hirdetés
Hirdetés

Június 10-től (ha az időjárás engedi), a Kovászna Megyei Művelődési Központnak (KMMK) köszönhetően Kézdivásárhely főterén szabadtéri fényképkiállítás nyílik Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében címmel, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghívásos pályázatának köszönhetően jött létre.

A kiállításon a helyi alkotók mellett a révkomáromi Helios Fotóklub tagjai is bemutatkoznak. A második alkalommal megvalósuló projekt célja a két régió fotóművészeinek bemutatkozása mellett a két tájegység sajátos értékeinek, kulturális egyediségeinek, különlegességeinek a népszerűsítése. Kettős anyagot láthatunk: az egyik oldalon a háromszéki művészek, másik oldalon pedig a felvidéki fotóművészek alkotásai lesznek láthatóak, amelyeket összekötnek a közös gyökerek és hagyományok.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ felhívására több mint 200 pályamunka érkezett be, 21 helyi alkotó kívánta megmutatni sajátos látásmódját, művészi értékű, Háromszéken, Háromszékről készített fotóit. Az 50 pannóból álló reprezentatív kiállítási anyag munkáit szakmai zsűri válogatta össze, így a tárlaton a régiók sajátos értékei 25 felvidéki és 25 háromszéki fényképész lencséjén keresztül kerülnek bemutatásra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük