Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emelj fel, emlék!

Emelj fel, emlék! Vigadó

A hétvégén három alkalommal, valamint hétfőn, március 15-én mutatták be a Lung László Zsolt által az 1848–1849-es szabadságharc és forradalom emlékére rendezett, Emelj fel, emlék! című előadást a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

A Gábor Áron előtt tisztelgő táncjátékot egy 18 fős, táncosokból, színészekből és énekesekből álló csapat vitte színre. A 217 éve született ágyúöntő életéről szóló előadást pénteken, szombaton és hétfőn Kézdivásárhelyen, valamint vasárnap Sepsiszentgyörgyön tekinthette meg a nagyérdemű.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1848–49-es forradalom háromszéki hősét mindenki ismeri, azonban a mai napig keveset tudunk a tüzér őrnagy legendája mögötti emberi sorsról. A Lung László Zsolt által rendezett és Tőkés Csaba Zsolt által koreografált előadás nemcsak Gábor Áront hozza közelebb a ma emberéhez, hanem a nők háborúban betöltött szerepét is kiemeli. Azt a hitet és erőt domborítja ki, ami arra kellett, hogy elengedjék férjeiket, szerelmeiket, gyerekeiket a háborúba, ahonnan nem biztos, hogy hazatérnek…
Az előadás erős zenei alapon és visualfallal megtűzdelve, élénk fényváltásokkal színesítve meséli el Gábor Áron és társai harcba vonulását, az ágyúöntő életpályájának fontosabb pillanatait, természetesen sűrítve és stilizálva, illetve a nők fájdalmait, vívódásait, amelyeket Kocsis Lilla Tünde szépen jelenít meg a színpadon.


A tavaly is készültek már a március 15-i műsorra, de a koronavírus-járvány közbeszólt, azonban idén, a szabályokat betartva, sikerült egy színvonalas, szép és eseménydús hétvégével feltenni a koronát az ünnepre. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük