Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Rézhúron című műsorral nyitnak

A Rézhúron című műsorral nyitnak Vigadó

Kézdivásárhelyen szabadtéri előadásokkal indul újra a kulturális élet, a Vigadó Művelődési Ház a W. Wegener parkban lévő szabadtéri színpadon több előadást is készül bemutatni. Az előadások sorát a Háromszék Táncegyüttes nyitja Rézhúron című műsorával július 14-én 19 órától, illetve, ha az időjárás közbeszól, akkor július 15-én szintén 19 órától.

Hirdetés
Hirdetés

A Háromszék Táncegyüttes előadásai az utóbbi években megmutatták az Erdélyben élő etnikumok népzene- és néptánc-hagyományának aktualitását. Az együttes az erdélyi népzene- és néptánc-kultúra megőrzését és továbbadását egy új, egyéni formavilág megteremtésével szeretné elérni, a színház nyelvén új kontextusba helyezni, felülírva az időszerűtlen, változatlan folklór sztereotípiáját. Egyedi arcvonalát a hagyományos folklórműsorok és a kortárs táncszínházi formák ötvözésében alakította ki az évek során.

Az egyes népszokások, rítusok vagy éppen regionális vonatkozású történelmi események drámai potenciálját, a bennük rejlő teatralitást felfedezve és továbbgondolva olyan előadások születtek, mint a Vérnász, a Váróterem, az Ábel, a Csávási ballada, a Böjttől böjtig, A banda, a Száz évig, a Tékozló fiú, a Gábor Áron, az Erdély-menyegző, a Mundruc vagy a Vágják az erdei utat.

A belépés előzetes regisztráció alapján történik, a jegyár 15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük