Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Száztíz éve született

Száztíz éve született Kultúra

Hétfőn teltházas érdeklődés övezte a kovásznai művelődési házban megrendezett tisztelgést, amit Ignácz Rózsa születésének 110. évfordulója alkalmából szervezett az írónő nevével fémjelzett irodalmi klub, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Egyesület.

A rendezvényen Gödriné Molnár Márta, az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub vezetője köszöntötte az érdeklődőket. Ezt követően Szebeni Zsuzsa színháztörténész, a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet Magyar Kulturális Központjának igazgatója tartott vetítéssel egybekötött előadást a kovásznai írónő életpályájáról, valamint az erdélyi színpadokon is tetten érhető kékmadár-stílusról, amit Ignácz Rózsa is képviselt. Ez a sajátos színpadi műfaj a népi alkotóerő és szellem gyümölcsöztetésére irányította a közfigyelmet. A kovásznai írónő erdélyi irodalomban betöltött szerepének fontosságát igazolva példaként hozta fel, hogy Tamási Áron a Görgeteg című színművét kifejezetten az írónőnek írta.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvényen közreműködtek az Ignácz Rózsa prózamondó-verseny díjazottjai, Gábor Anita, Kosztándi Kriszta és Molnár Júlia Anna művészi hozzáértéssel tolmácsoltak részleteket az Anyanyelve magyar és az Ikerpályáimon című Ignácz-regényekből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük