Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kulturális ajánló: mit nézzünk holnap?

Kulturális ajánló: mit nézzünk holnap? Kultúra

Február 23-ára a következő kulturális eseményeket ajánljuk olvasóink figyelmébe. 

Sárosi-kiállítás

Az Árkosi Kulturális Központ sepsiszentgyörgyi kiállítótermében (Zeneház, Olt utca 6. szám) február 23-án 18 órától megnyitják Sárosi Csaba képzőművész kiállítását, és bemutatják a művész munkáit, életét ismertető, nemrég megjelent albumot. A kiállítás válogatás a művész eddigi munkásságából: korai litográfiák, fa- és rézmetszetek, rajzok, akvarellek és a 2000-es évektől mostanáig készült színes tusrajzok, monotípiák és térplasztikák láthatóak. A kiállítást megnyitja Deák Ferenc Loránd műkritikus, a Sárosi-album szerzője.

A hónap műtárgya: néprajzi kiállítás


Február 23-án 17 órától nyitják meg a következő, ezúttal néprajzi témájú kamarakiállítást a sepsiszentgyörgyi Lábasház földszinti termében. Az elmúlt két év néprajzi gyűjtéséből összeálló válogatás kurátora és a kiállítás házigazdája dr. Szőcsné Gazda Enikő néprajzos-muzeológus. A belépés ingyenes.

Okuláré-felolvasóest

17 helyszín. 9 ország. 4 kontinens. 3 fiatal író. 3 dráma. 1 hívószó – így folytatódik február 23-án 19 órakor az Okuláré Projekt – kortársdráma-felolvasósorozat 2022–23-as évada, amelynek sepsiszentgyörgyi helyszíne a Szimpla. Az esemény Bilibók Anita vezetésével zajlik, a rendezvény célja, hogy minél több fiatal kedvet kapjon a drámaíráshoz. A közönség minden helyszínen három friss drámaszöveget ismerhet meg, fejtheti ki ezekről a véleményét az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen, majd az est végén szavazhat is a kedvencéről.

Színház a Vigadóban

A Vigadó Művelődési Ház és az Udvartér Teátrum szervezésében, február 23-án  19 órától, a VigadóArt és az Udvartér Teátrum közös előadását, Yasmina Reza: Egy élet háromszor című vígjátékát tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában, Barabás Árpád rendezésében. Egy jegy ára 25 lej. 

 

Művész Mozi

Február 23. – csütörtök: 11:00  Pil – A neveletlen királylány – magyarul beszélő francia animációs kalandfilm, 89 perc (AG), 11:15  Dumbó – románul beszélő amerikai rajzfilm, 64 perc (AG), 16:00  A Hangya és a Darázs: Kvantumánia – magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 125 perc (AP-12), 16:15  Avatar 2. – A víz útja – román feliratos amerikai fantasztikus kalandfilm, 194 perc, 3D (AP-12), 18:30 Minden, mindenhol, mindenkor – román feliratos amerikai sci-fi, 140 perc (AP-12), 19:45 Titanic: 25. évforduló – román feliratos amerikai fantasztikus kalandfilm, 194 perc, 3D (AG), 21:00  Magic Mike utolsó tánca – román feliratos amerikai filmdráma, 106 perc (N-15).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük