Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az énekesnő halála

Az énekesnő halála Kultúra

Mihaela Runceanu (1955–1989) román könnyűzene énekesnő tragédiájából ihletődött drámában kapott szerepet az erdővidéki Téglás István, a Bukaresti Nemzeti Színház művésze.

Hirdetés
Hirdetés

A darab szerzője Catinca Draganescu és Gabriel Sandu. Az énekesnő megtestesítője Oana Puscatu lesz a színdarabban. Zenei rendező Xenti Alexandru Runceanu, a néhai énekesnő unokaöccse. Játszik még Cristina Draghici, Silvana Negrutiu, Vlad Valer.

Mihaela Runceanu 1989. november 1-jén, az éjszakai órákban lett gyilkosság áldozata bukaresti otthonában, a Mihai Bravu sugárúti garzonlakásában. A bűncselekmény valódi okát ma is homály fedi. Este tíz óra körül érkezett az énekesnőhöz egy fiatal barátja, az akkor 21 éves Daniel Cosmin Stefanescu, hogy együtt nézzenek meg egy videófilmet. Ezt olyan tanúk igazolták, akik tudtak a látogatásról, de nem maradtak a filmnézésre. A történet többi része Daniel Stefanescu vallomásán alapszik.

Elmondása szerint Mihaelának nem volt türelme a filmet végignézni, éjfél után a fürdőszobába ment, majd ágyba bújt, és azt mondta a fiatalembernek, amikor vége a filmnek vagy hazamegy, vagy a fotelben töltheti az éjszakát. Amikor az énekesnő elaludt, Daniel egy kábellel megfojtotta. Ezek után a gyilkos táskába rakott jó néhány értéktárgyat, hogy magával vegye, az erkélyen tárolt benzint szétlocsolta a lakásban, meggyújtotta, majd gyorsan távozott, és barátnőjénél éjszakázott. Másfél nap múlva letartóztatták, később 21 év szabadságvesztésre ítélték. Tizenhét év után szabadul. Egy ideig Bukarestben élt, aztán Nagy-Britanniában, London közelében talált stabil munkahelyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük