Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázz, kész, fuss: mozogni hívják a sepsiszentgyörgyieket

Vigyázz, kész, fuss: mozogni hívják a sepsiszentgyörgyieket Kovászna megye

Második alkalommal állhatnak rajtvonalhoz a Mozogj az egészségért program keretében megszervezett Nagy Mozgáskihívás hatfős csapatai. A rendezvényen 6, 12 vagy 24 órás időtartamban válthatják egymást a csapattagok, akik lényegében szaladva és gyalogolva is teljesíthetik a feladatot, lényeg, hogy állandó mozgásban legyenek. A legkitartóbbakat díjjal ismerik el a szervezők, jelentkezni május 22-ig lehet. 

Hirdetés
Hirdetés

A legsportosabb iskolát, munkaközösséget, vagy vállalkozást, valamint a legsportosabb csapatot is díjazzák a városi stadion pályáján megszervezendő váltófutó versenyen június 1-én és 2-án. A Fitness Tribe Egyesület versenykiírása szerint a rendezvény célja, hogy állandó mozgásban tartsa a résztvevőket, függetlenül attól, hogy szaladnak, gyalogolnak, esetleg skandináv gyaloglással (speciális botokkal végzett különleges gyaloglótechnika – szerk. megj.) hajtják végre a feladatot, esetleg kombinálják ezeket a módszereket.

A tavalyihoz hasonlóan csapatok jelentkezését várják. Fotó: Fitness Tribe Egyesület

A kihívásra hat fős csapatok jelentkezését várják, nőket és férfiakat egyaránt, azzal a feltétellel, hogy egy személy csak egy csapat tagja lehet, versenyzőként pedig legalább öt kört teljesít a pályán. A Nagy Mozgáskihívás keretében ugyanakkor 6, 12 vagy 24 órás váltófutásban lehet részt venni, a díjazás pedig mindegyik kategóriában külön történik, a cél, hogy a résztvevők a lehető legtöbb kört tegyék meg, ugyanis a rangsorolás eszerint történik.

Mindhárom időtartamban a fent említett két kategória dobogósait díjazzák, így a legsportosabb iskola, munkaközösség vagy vállalkozás, valamint a legsportosabb csapat első helyezettjei 400, a másodikok 350, a harmadikok pedig 250 lejben részesülhetnek, mindhárom időtartamban külön-külön. A nevezési díj 300 lej, függetlenül a választott időtartamtól vagy kategóriától, a jelentkezési határidő május 22-e.

Díjjal ismerik el a legelszántabbakat. Fotó: Fitness Tribe Egyesület

A 24 órás verseny június 1-én, 18 órakor kezdődik és egy nappal később ugyanilyenkor ér véget. A 12 órás futam június 2-án, reggel 6 órától este 18 óráig tart, és végül a 6 órát felölelő verseny június 2-án déli 12 órától este 18 óráig tart. A jelentkezésről, versenyszabályzatról és biztonsági előírásokról az esemény leírásában lehet olvasni.

Fotó: Fitness Tribe Egyesület

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük