Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Uzon újabb négy pályázata

Uzon újabb négy pályázata Kovászna megye

A befejezett és folyamatban levő, uniós vagy kormánytámogatásból származó finanszírozással kivitelezett 28 projekt mellett újabb négy pályázattal javítaná a község infrastruktúráját az uzoni önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés

Ahogy azt Ráduly István polgármester is közölte közösségi oldalán, ezúttal az Országos Beruházási Alap (CNI) erőforrásaira pályáznak ahhoz, hogy Szentivánlaborfalván egy új kulturális központot építsenek a jelenlegi központi játszótér és sportpálya mögött. Az új művelődési központban előadóterem, könyvtár, a Szent István férdidalárda részére próbaterem kapna helyet, valamint a SzIA ifjúsági egyesület székhelye is itt lenne.

Ugyanakkor Lisznyópatakon a volt iskola és kultúrotthon közös épületének a bővítése és iskolai táborrá való átalakítása is célja a községvezetésnek. Folytatnák Uzon még nem aszfaltozott községi útjainak a modernizálását, valamint azon települések utcáinak a korszerűsítését, ahol már le van fektetve a víz- és szennyvízvezeték. Végül, de nem utolsósorban az uzoni polgármesteri hivatal felújítására pályáztak, és ez a pályázat már szerepel azon a listán, amelyen a finanszírozásra esélyesek vannak, bár a CNI azt is közli, a pénzt a rendelkezésre álló költségvetés függvényében utalják majd ki (további konkrétumok nélkül).
Az uzoni polgármesteri hivatal pincerészét 2015-ben Leader-pályázat keretében építették át, de az épületen 30 éve nem dolgoztak, most már hullik a vakolat, sürgős a tető felújítása is.

Az önkormányzat taktikája az, hogy a pályázatokat egyszerre (vagy egymás után) több helyre nyújtják be, így növelik a nyerési esélyeiket. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 10., 10:26
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ez mind szep es jo , de az egesz kozsegben , amihez 7 falu tartozik egy becsuletes orvosi rendelo nincsen . Uzonba dr,Derzsi Margit csaladorvos a sajat rendelojeben (* amit megvasarolt )rendel. Szentivanba es Uzonba dr,Borbely Janos Dobolloi csaladorvos rendel kedden es csutortokon.de tobbet jar a betegek lakasara mert nincsen rendelo .Szentivanba meg van a regi helyiseg ,de vagy a villany halozattal van baj , vagy nincsen futtes. Olyan eset is volt , hogy a betegek Dobollora kellet menyenek, valahogy ezt kellene megoldani !