Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiszorult az MPE a sepsiszentgyörgyi választási bizottságokból, etikátlansággal vádolják az RMDSZ-t

Kiszorult az MPE a sepsiszentgyörgyi választási bizottságokból, etikátlansággal vádolják az RMDSZ-t Kovászna megye

Erőss Bulcsú, a Magyar Polgári Erő párt sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltje hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján számukra súlyosan diszkriminatív, etikátlan háttéralkuval vádolta az RMDSZ-t és a polgármestert. Véleménye szerint az MPE-t szándékosan kiszorították a helyi választási bizottságokból.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem elég, hogy 16 év alatt leuraltak mindent, de még azt is meg szeretnék akadályozni, hogy az MPE szavazóbiztosai bejussanak a szavazókörzetekbe” – reklamált vehemensen Erőss Bulcsú a városháza elé összehívott sajtótájékoztatón, melyen Miklós András megyei MPE-elnök is jelen volt.

Véleménye szerint ezt bizonyítja az a tény, hogy az RMDSZ a politikai párttal kötött alku értelmében a Bánáti Bolgár Szövetség színeiben is képviselőt küldött a bizottságba, történetesen Antal Árpád egy titkárnőjének személyében is. Erőss Bulcsú szerint őt nyilvánvalóan fölöttese rendelte oda.

A Bánáti Bolgár Szövetség képviseletében való jelenléttel az RMDSZ kiszorítja az MPE szavazóbiztosait a korlátozott létszámú bizottságokból, ennek pedig akár az is következménye lehet, hogy az MPE-re adott egyes szavazatok elvesznek – vetítette előre Antal Árpád ellenjelöltje.

Az amúgy teljesen törvényes megoldás az MPE polgármesterjelöltje szerint azért felháborító és etikátlan, mert a kisebbségek parlamenti frakciója rendszeresen elutasítja a Kulcsár-Terza József képviselő által benyújtott autonómiatervezetet, és a hazai bolgárok képviselője, Gheorghe Nacov szerint a romániai kisebbségek helyzete példásan megoldott Romániában, másrészt viszont az EP-választásokon az RMDSZ számít az MPE szavazataira is. 

„Egyszer s mindenkorra hagyjon fel a polgári oldal ellehetetlenítésével, főleg ha számít a »körön kívüliek« szavazataira” – szólította fel kihívója a sepsiszentgyörgyi polgármestert.

Fotó: Bodor Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások