Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ketten is megsérültek egy bölöni tűzben

Ketten is megsérültek egy bölöni tűzben Kovászna megye

Vasárnap este három tűzesethez riasztották a Kovászna megyei tűzoltókat. Az egyik helyszínen két személy is megsérült.

Bölönben 22 órakor körül ütött ki tűz egy magánházban. A tűzoltóság Facebook-bejegyzése szerint Barótról két, vízzel és habbal oltó jármű, Sepsiszentgyörgyről egy létrás mentőjármű és egy SMURD-mentő szállt ki a helyszínre, valamit a bölöni önkéntesek is kivették részüket az oltásban. Támogatásként a Brassó megyei Földvárról is érkezett egy, vízzel és habbal oltó jármű, valamint egy mentőautó.

Hirdetés
Hirdetés

A tűz az egész házra átterjedt, a lángok mintegy 100 négyzetméteren pusztítottak, és nagyon gyorsan terjedtek, menekülés közben két személy égési sérüléseket szenvedett. Az egyikük az arcán, az alsó és felső végtagjain sérült, őt a megyeszékhelyi sürgősségi kórházba szállították, a másik személy a bal karján szerzett könnyebb égési sérüléseket, ő nem kívánt kórházba menni, sebét a helyszínen látták el. Az elsődleges vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a tüzet egy, a kazánból kipattanó parázs okozhatta.

A második riasztás 23 óra körül Bodzafordulóból érkezett, ahol egy ház kéménye lángolt, vélhetően azért, mert nem volt megfelelően kipucolva. Ugyancsak az éjszaka folyamán, 2 óra körül Szentkatolnáról riadóztatták a lánglovagokat, ahol egy elektromos transzformátornál ütött ki tűz, melynek következtében megsérültek a nagyfeszültségű vezetékek. Sem a bodzafordulói, sem a szentkatolnai tűzben nem történt személyi sérülés.

Fotó: Kovászna Megyei Tűzoltóság

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük