Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét elindul a fakanál

Ismét elindul a fakanál Kovászna megye

Idén is online szervezi meg a |Diakónia Keresztyén Alapítvány A fakanál körbejár elnevezésű adománygyűjtését: a célösszeg 25 ezer lej, ezzel is a délutáni oktatásban résztvevő gyermekek meleg ebédjének a költségeibe pótolnának bele.

Hirdetés
Hirdetés

Bár korábban személyes jelenléttel, egyes vállalkozók által főzött vacsora feltálalásával és műsoros esttel zajlott az adománygyűjtés, tavaly először online rendezték meg, és sajnos jelenleg sincs a rendezvényszervezéshez emberi kapacitása az alapítvány szűk munkatársi közösségének, amelyik így is nagyon elfoglalt az 540 hátrányos helyzetű gyermek délutáni oktatásának megszervezésével, illetve az ehhez szükséges pénzalapok összegyűjtésével. A tanév végéig biztosított ebéd összköltségéhez még 125 ezer lejt kell összekalapozni, ez az ebédek árának fele (a másik felét a HEKS Eper alapítvány állja), így a most remélt 25 ezer lej is csak részben tömné be ezt a lyukat a költségvetésen.

Az alapítvány felkéri a magánszemélyeket, cégeket és intézményeket, itthon és külföldön, hogy ha valamit tudnak adni vagy visszaadni a közösségüknek, akkor tegyék ezt meg 50 lej adományozásával a következő bankszámlára: RO59BTRLRONCRT004564980F (titular Fundatia Crestina Diakonia) vagy azzal egyenértékű eurót a RO52BTRLEURCRT0045649804 számlára, Swift: BTRLRO22. A megjegyzésbe írják be, hogy Fakanál. Az adakozással nemcsak jó érzést lehet nyerni, hanem minden 50 lejjel egy tombolajegyet is vált magának az illető.

Az eseménynek erős pártfogói a Bertis és a Multi Nr. cégek, amelyek idén saját szakembereik marketing-tudásával segítenek népszerűsíteni, minél többekhez eljuttatni az alapítvány felhívását. Rajtuk kívül köszönet jár azoknak a vállalkozóknak is, akik a tombolán kisorsolható díjakat ajánlanak fel, így például a tombola fődíja a Zabola Estate 1700 lejes vouchere, de a Secuiana ezerlejes utalványa vagy a Bertis élelmiszercsomagja is a nyeremények sorát gyarapítja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük