Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iskolakezdés izgalmakkal

Pénteken reggel, az iskolakezdés előtti nagy forgalomban mintegy tucatnyi ló vágtatott végig Sepsiszentgyörgy Csíki negyedén, majd a Palló utcán át befutottak a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarára. A helyi rendőrök segítségével a helyzetet viszonylag hamar rendezték, senki nem sérült meg, de ez csak a szerencsén múlott.

Hirdetés
Hirdetés

Az Őrkőről elcsatangoló álla-tok gyakorta feltűnnek a városban, a zöldövezetekben legelésznek, most azonban sokkal veszélyesebb volt a helyzet: a lovakat valaki hajtotta, és bár valószínűleg nem a líceum udvarára akarta terelni őket, a nagykapu nyitva lévén, azok oda szaladtak be. Mivel Tóth-Birtan Csaba alpolgármester egy lábbuszos csoporttal éppen a közelben tartózkodott, és látta, hogy mi történik, azonnal telefonált a helyi rendőröknek, akik hamarosan kiérkeztek, és a lovakat berekesztették az 56-os emlékparkba, majd azonosították gazdáikat, akik egy-egy 500 lejes büntetés inkasszálása után elvihették az állatokat.

Sebestyén-Lázár Enikő, a Plugor Sándor Művészeti Líceum igazgatónője lapunknak elmondta: az iskolaudvar tele volt kisgyerekekkel, a szerencsén múlott, hogy nem lett tragédia az incidensből. Ez azoknak az alkalmazottaknak, szolgálatos csendőröknek és szülőknek is köszönhető, akik igyekeztek a lovakat megnyugtatni.

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, a TEGA ismét kialakított egy helyet a Szépmezőn, ahova elszállíthatók a városban csatangoló gazdátlan állatok, ám ennyi ló egyidejű elszállítására, elhelyezésére, etetésére nincs felkészülve a város, és miután az a magáncég, amellyel a ki nem váltott állatok megsemmisítésére szerződtek, felmondta az együttműködést, most nem is lenne mit kezdeni az otthagyott állatokkal. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük