Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén is lesz MIK-fesztivál

Idén is lesz MIK-fesztivál Kovászna megye

Tavaly csupán online térben tudták megszervezni a MIK Stream Fesztivált az akkori járványügyi szabályok miatt, idén azonban bárki elmehet a gálaestre. Ennek részleteiről, és a beérkező összeg útjáról tartottak sajtótájékoztatót szerdán a minorita rendházban Erős Rudolf, a Magyar Ifjak Kézdiszékért egyesület elnöke, valamint Mikola László és Hadnagy László, a Szent Ferenc Alapítvány képviselői.

Erős Rudolf, a MIK elnöke az idei fesztivál részleteivel kezdte a sajtótájékoztatót. Mint mondta, idén élőben is követhető a gálaest, de ugyanúgy közvetítik online is azok számára, akik nem tudnak elmenni az eseményre.

Hirdetés
Hirdetés

– A MIK Stream Fesztivál tavaly decemberben indult, akkor még az online térben. Az akkor befolyt összegből négy családnak segítettünk. Az idei koncepció annyiban változott, hogy élőben is megszervezzük az eseményt. A Barbi pizzázóba várunk minden érdeklődőt december 25-én, szombaton, 16 órától. Fellép többek között a Pittyes2es és Gyufa, Kapriccio és Káer, Gáspár Claudius, valamint néhány DJ is. A bejáratnál lesz egy adománydoboz. Megszabtunk egy minimális belépési díjat – 20 lej –, de aki akar, adhat többet is. Oltatlanok is jöhetnek az eseményre, a helyszínen lesz dr. Gáspár Zsolt és csapata, akik elvégzik a koronavírustesztet – részletezte az eseményt az elnök.

Mint mondta, idén is szeretnének 37 gyermeket és 15 nagykorút megsegíteni élelmiszer-csomagokkal, ruhaneműkkel, meleg étellel. A befolyt összeget azonban szeretnék nemesebb célra fordítani.

– Benne van a nevünkben is, hogy mi Kézdiszékért dolgozunk. Így mi más jöhetett volna szóba, mint az, hogy a minorita rendházban tevékenykedő Szent Ferenc Alapítványt segítjük az összegyűlt összeggel. A gálaest után még várunk néhány napot, amíg adakozhatnak azok, akik szeretnének, és utána átadjuk az összeget az alapítvány képviselőinek. Mi csak papír vagyunk a toll mellett, a toll azok kezében van, akik adományozhatnak – magyarázta.

Mikola László, a Szent Ferenc Alapítvány képviselője a jelenlegi tevékenységekről mesélt, de kitért arra is, mire szánják majd a kapott összeget.

– A minorita rendházban szeptember 21-én indult el ez első projekt egy európai uniós pályázaton keresztül, ami nem más, mint egy nappali foglalkoztatóközpont. Ez azon fiatalok számára működik, akik betöltötték már a 18. életévüket, de még nincsenek 25 évesek. Kimondottan azok a fiatalok vesznek részt a programokban, akik az alapítvány otthonaiból kerültek ki, vagy más megyei gyermekvédelmi rendszerekből. Különböző szolgáltatásokat nyújtunk nekik, úgymint: pszichológiai tanácsadás, pályaorientációs tanácsadás, digitáliskompetencia-fejlesztés – magyarázta Mikola.

Mint mondta, nagyon örülnek annak, hogy megkereste őket a MIK, hiszen jó útja van náluk minden adománynak.

– Azok a termek, ahol a foglalkozások folynak, egyelőre rendezetlenek. Szükségünk van anyagi támogatásra, hogy be tudjuk bútorozni, rendezni. Kaptunk már adományba bútorokat, de nem eleget, így a kapott összeget erre fogjuk fordítani – zárta Mikola.

Aki nem tud elmenni a gálaestre, de szeretne adományozni, az megtalál minden szükséges tájékoztatást ezzel kapcsolatosan az addossze.info weboldalon. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük