Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hó okozott fejtörést

Hó okozott fejtörést Kovászna megye

Nem volt zökkenőmentes az első hó lehullása Háromszéken sem, a lelassult, néhol „megtorpanó” közúti forgalom mellett megyeszerte látványos incidenseket, baleseteket is jegyeztek a Kovászna megyei rendőrök.

A reggeli órákban munkába siető sepsiszentgyörgyi autósok kígyózó sorokban araszoltak a város több utcáján, annak ellenére, hogy a hóekék már kora hajnalban beindultak. „Minden gépünk (8 hóeke, 6 szóró), az alkalmazottaink, de a kisméretű járdaseprők is terepen voltak már éjjel 3 órakor. Az idő nem engedte, hogy százszázalékos hatékonysággal dolgozzunk. Amíg nem állt el a havazás, félóránként vissza kellett térni a már korábban letakarított részekhez is” – magyarázta Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője.

Tolvaj-Marin Nicoleta röviddel a havazás elállta előtt arról tájékoztatott, hogy a déli órákig a megyében nem zártak le a hó miatt útszakaszokat. „Téli körülmények között zajlik a közúti forgalom. A 11-es országúton, Ojtoz környékén egy kamion megcsúszott, és sáncba került, továbbá Sepsiszentgyörgy és Kilyén között, a 12-es országúton egy sofőr az útviszonyokhoz nem alkalmazott sebesség miatt került sáncba (itt egy személy könnyen sérült). Kovásznán is kerítésbe csúsztak, továbbá egy haszonjármű sofőrje, ugyancsak a túlzott sebesség miatt, nem tudott időben lefékezni, és elgázolt egy 14 éves, az úttesten szabályosan átkelő lányt, aki ezt könnyebb zúzódásokkal megúszta. Szotyorban két jármű ütközött, Kommandón egy jármű utánfutója került árokba” – tájékoztatott a szóvivő, ezúton is óvatosságra intve a sofőröket.

A brassói Regionális Útügyi Igazgatóság szóvivője, Elekes Róbert arról tájékoztatott, hogy megyénkben 7 országúton 15 hókotróval összesen 83 tonna csúszásgátlót szórtak ki a délutáni órákig, és a munkálatokkal akkor még nem álltak le. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük