Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken is várják a kisgyerekeket az előkészítő osztályokba

Háromszéken is várják a kisgyerekeket az előkészítő osztályokba Kovászna megye

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség internetes honlapján is közzétette a legfőbb tudnivalókat a következő iskolai tanév előkészítő osztályaival kapcsolatosan. A 2024–2025-ös tanévben Háromszéken az eredeti terv szerint 2246 hely lesz az előkészítő osztályokban. Csaknem 130 előkészítő osztály indítására, működtetésére számítanak megyeszerte.

Hirdetés
Hirdetés

A tanfelügyelőség közleménye rámutat, ősztől elvileg azokat a kisgyermekeket lehet beíratni az előkészítő osztályokba (nevezik még felvezető vagy nulladik osztálynak is), akik a 2024. szeptember 1-jétől december 31-ig terjedő időszakban töltik be hatodik életévüket. Azok a kisgyermekek, akik jelenleg óvodába járnak, a szüleik kérésére az illető intézménytől kaphatnak ajánlást, ami a beiratkozáshoz szükséges.

Az óvodát nem látogató kisgyermekek szülei 2024. április 10-ig igényelhetnek képességfelmérő vizsgát, ami arra hivatott, hogy megállapítsa, az érintett kisgyermek számára ajánlott-e a beiratkozás az első osztály előtti felvezető osztályba. Az érdekeltek a háromszéki tanfelügyelőség internetes honlapján tájékozódhatnak egyéb részletekről, például a beiratkozási eljárás folyamatáról és a szükséges iratok listájáról.

Az iratok, adatlapok elküldhetők interneten (online) és hagyományos postai levélben, de személyesen is be lehet nyújtani az érintett iskolák titkárságán. Internetes továbbítás esetén a szülőknek ki kell tölteniük egy felelősségvállalási adatlapot. A beiratkozás időszaka 2024. április 11–14., előtte lesz – mint említettük – a személyes meghallgatás, képességfelmérés azok számára, akik valamilyen okból nem jártak, illetve nem járnak óvodába. A beiratkozók iskolai elhelyezését az oktatási minisztérium 2024. március 1-jei 3945-ös számú rendelete szabályozza.

Képünk illusztráció.

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük