Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyűjtést indított a városi kórház

Gyűjtést indított a városi kórház Kovászna megye

Elkerülhetetlen volt a koronavírus-járvány terjedése, a betegség a megyében már több személyt igazoltan érint, a megfertőződés veszélye tehát reális. A kézdivásárhelyi kórház minden erejével azon van, hogy a lehető legjobban felkészüljön a majd kialakuló helyzet kezelésére, ehhez azonban a személyzet áldozatos munkáján kívül nagyon sok felszerelésre is szükség van, amelyek beszerzéséhez – mint sok más egészségügyi intézményben világszerte – a közösség adományaira is számítanak.

Közös érdekünk, hogy a kórház a lehető legjobban felszerelt legyen, amire bekövetkezik az, amire az előrejelzések szerint sajnos számítani lehet, és a vírus által okozott megbetegedések száma magasabb lesz, mint amit jelenleg el tudnak látni.

Égető szükség van gyógyszerekre, tesztekre, fertőtlenítőszerekre stb., össze kell fognunk, és segítenünk az egészségügyi szakembereknek abban, hogy amikor majd a segítségükre szorulunk, tudásuk legjavát nyújthassák.

Minden önkéntes munkaerő-felajánlást (egészségügyi személyzet) vagy anyagi segítséget hálával fogad az intézmény, az összegyűlt pénzösszegből készleteket pótolnak, orvosi védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket és gépeket szereznek be. Az adomány a kórház alapítványának bankszámlájára utalható: IBAN: RO46BTRLRONCRT0334678802; „ASOCIAŢIA DE SPRIJIN TREI SCAUNE PENTRU SĂNĂTATE” cod fiscal 36062500. A kórház közössége minden segítségért köszönetet mond.

Canea-Kocsis András kórházmenedzsertől ugyanakkor megtudtuk azt is, hogy váltás történt a vezetőségben, március 17-én dr. Szabó Istvánt – akinek több mint tizenöt éves orvosigazgatói munkájáért köszönetet mond az intézmény – dr. Borbáth Anikó váltotta a tisztségben. Dr. Borbáth Anikó intenzív terápiás szakorvos fiatal, dinamikus, ugyanakkor tizenegy éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, több évet Írországban dolgozott, rálátása van egy jól működő egészségügyi rendszer belső mechanizmusaira. Ezt a tapasztalatot már eddig is hatékonyan érvényesítette a kézdivásárhelyi kórházban, új kezelési módszerek, új szakmai irányelvek bevezetését szorgalmazva, mindez összességében pedig alkalmassá teszi az orvosigazgatói munka hatékony végzésére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 21., 0:13
  ÉRTÉKELÉS: 24

  Gratulálok az újonnan kinevezett dr nőnek, kitartást és jó egészséget kívánok! Havonta 6-700 lejt”adományozok” fizetésemből egészségügyre, de szinte semmit nem kapok vissza! A kézdivásárhelyi korház amolyan gézhelyzet/romatológia😁(nem írtam el!) Ha behajtok autóval 3 lej, röntgen30,40,50…lej, labor szintén zenész, szakorvosnál 2-3hónapra!programálnak hacsak ott is nem fizetek! Volt hogy X dr nő úgy ordított a váróteremben mint a nádi bika! Nem fogadok több beteget, lejárt a programom…11 körül! 1-2 napra rá viszont ” volt 1 helye” a magánrendelőben!😁 Ott egy 100as a vizsgálat, de muszáj volt perkálni…. a paraszt, bunkó dr nő viszont ott olyan kedves volt, h félve dobáltam le ruhadarabjaim….Tapi, mosoly, jótanács, vegye ki a D@nn@b@ a gyóccert me csak ott kapható… Ilyesmik ellen mit fog tenni kedves igazgató nő?!😎

  • User
   Dátum: 2020. március 23., 14:12
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Nem egyből az ilyen hülye panaszokkal kéne terhelni az új igazgatónőt!! Ő se a jó Isten h hirtelen a Romániában zajló bürokraciát megváltoztassa! Örvendeni kéne, hogy végre valahára attól az arrogáns vén sz..rtól megszabadult a Kezdivasarhelyi kórház. Annyit tudok mondani h este 11 órakor altatott engem a Doktornő és reggel 6 kor mire felébredtem ott volt vasarnap reggel hogy megnézze hogy vagyok! Nem dolgozott aznap, neki is van családja NEM vett el pénzt és nem ismerős!

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 1:51
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Drága Anikó! Gratulálok! Sok energiát és kitartást kívánok! A legnehezebb helyzetben vállaltad el a legnehezebb feladatot, remélem sok hozzád hasonló lelkes ember segít az önzetlen munkádban! ❤️❤️❤️

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 16:24
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hol a pénz? Pl. ha elmegy a családorvoshoz, az megvizsgálja, ingyen. Gyógyszert vehet ki támogatott áron. Ha betegszabadságra megy, azt fizetik. Ha mentőt hív, az kijön. Ha maga kellene megfizesse mindezt, sokkal többe kerülne, mint az a havi 600. El tudja képzelni, mennyibe kerül egy műtét? Ja és ha gyereke van, az is megkap mindent, ingyen. És van valami, amit társadalmi szolidaritásnak nevezünk. Tegyük fel, (nem kjvánom senkinek),hogy az ön szülője dialízisre kerül. Vagy barátja, vagy szomszédja. Azt megfizetné a havi hatszázból? És talán egy nap ön kap egy olyan kezelést, havonta, , aminek darabja 1-2 ezer euró.

  • User
   Dátum: 2020. március 22., 21:25
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Sok baj van a román egészségüggyel, de igaziból azért a havi pénzért sokat kapunk. Amerikában sokan szeretnének ennyi pénzért ilyen szolgáltatást. Az egyik hozzászóló leírta mit kapsz érte
   , nem ismétlem meg, teljesen igaza van. Természetesen ha egészséges vagy és nem használod, akkor soknak tűnik, de az első alkalommal amikor krónikus beteg leszel vagy sürgősen műtétre van szükséged, rögtön megtérül a befektetés.

 • User
  Dátum: 2020. március 24., 0:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A megyei tanács elnöke nyilvánosan felajánlott minden segítséget (anyagit is) a kézdivásárgelyi kórháznak. Most meg hatványozhatja is, hogy Szentgyörgy is itt lesz.