Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Drága a szilveszter

Drága a szilveszter Kovászna megye

Az idei szilveszter is a koronavírus árnyékában telik, és bár nincsenek szigorú korlátozások, sokan döntöttek úgy, hogy otthon, szűk körben töltik az év utolsó napját. Néhány helyen mulatságot is szerveznek, családi házakat is kiadnak, viszont ezek ára nagyon megnőtt tavalyhoz képest.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei szilveszteri ünneplés sem lesz olyan, mint a koronavírus-járvány előtt, és bár a korlátozások nagy részét feloldották, utcai mulatságok, koncertek nemigen lesznek, és a vendéglők is korlátozott számban fogadhatnak vendégeket, az oltási igazolvány pedig kötelező. Ami az árakat illeti, idén többe kerül a szilveszter, mint tavaly, a vendéglátóhelyek által kínált menüsor és szórakozási lehetőség személyenként 400-500 lejt is kóstálhat egyes helyeken. Azoknak is mélyen zsebbe kell nyúlniuk, akik wellness szállóban vagy spa-ban töltenék a szilvesztert, az árak itt is 500 lejnél kezdődnek egy éjszakára személyenként, de ebben nem mindenhol van benne az ünnepi menüsor, azért külön kell fizetni.

Azon társaságoknak, akik vendégházban szilvesztereznének, szintén sokat kell költeniük, ugyanis egyes vidéki, 2-3 szobás házakért 5-6000 lejt is elkérnek 2 éjszakára. Amennyiben nagyobb a ház, hosszabb időre maradnak a vendégek, esetleg dézsa, szabadtűz és más extra élmények is várnak a vendégekre, az ár a 12 ezer lejt is elérheti. Ezekben a kulcsos házakban nincs benne a szilveszteri ebéd és vacsora, ezt a vendégek maguk készítik el. A kínálat egyébként nagyon nagy, a székelyföldi szilveszteri szálláskínálatot összesítő egyik portálon még most is elérhető a legtöbb kiadó ház, míg néhány évvel ezelőtt már novemberben foglalni kellett ahhoz, hogy szilveszterre meglegyen.

Felmérések szerint egyébként idén is, akárcsak tavaly a legtöbben otthon, családi vagy szűk baráti körben töltik az év utolsó napját, és a szilveszteri bulira sem szándékoznak sokat költeni, csak a legszükségesebbeket vásárolják meg. Sepsiszentgyörgyön idén sem lesz utcai szilveszter, mindössze tűzijátékot lőnek fel éjfélkor és 1 órakor. A járvány miatt a megyei kórház orvosai, vezetősége is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben lehet, ne gyűljenek össze tömegbe, tartsák be a távolságot és a többi járványügyi intézkedést. Amint az lapunk 2. oldalán olvasható, Kézdivásárhelyen diszkrét utcabált szervez a MIK. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük