Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bukaresti rendőrökkel gyorsítják fel a sofőriskolások vizsgáztatását

Bukaresti rendőrökkel gyorsítják fel a sofőriskolások vizsgáztatását Kovászna megye

Az elmúlt periódusban több mint négy hónapra nőtt az elméleti és gyakorlati sofőrvizsga közötti várakozási idő Háromszéken. Ennek csökkentése érdekében a Kovászna megyei prefektúra több ízben más megyéből kért fel rendőröket, hogy vizsgáztassanak. Most újra ötödik sebességbe kapcsolt az ügy érdekében a gépjárművezetői jogosítványokat kibocsátó hivatal.

Hirdetés
Hirdetés

Rico Racoviță rendőrfelügyelő, az illetékes hivatal vezetője kezdeményezésére áprilisban és májusban két hétvégén a helyiekkel együtt összesen tíz bukaresti rendőr vizsgáztatta a jogosítványra vágyókat: első ízben 260 személy került sorra, közülük 225-öt (86,5 százalék) nyilvánítottak átmenőnek, második alkalommal pedig, a múlt hétvégén 277 sofőrtanoncból 242 (87,4 százalék) vette sikeresen az akadályt.

Május 25-én és 26-án, azaz ezen a hétvégén a bukaresti prefektúrával történő együttműködés keretében ismét 12 vendégrendőr érkezik a Kovászna megyei vizsgáztatókhoz így együtt 300 személyt tudnak levizsgáztatni.

Ha ez alkalommal is az elmúlt hetekéhez hasonló, kiemelkedően jó arányban lesznek átmenők a vizsgán, akkor az elméleti és gyakorlati próba közötti várakozási idő egy hónapra csökken – közölte a prefektus. Ugyanakkor arra kérte a sofőriskolákat, hogy a tanítványokat felkészülten engedjék tovább a végső megmérettetésre, az elméleti vizsgát ismétlők újrajelentkezése pedig egyik okát képezi a várakozási idő megnyúlásának.

Ráduly István felhívta a figyelmet arra, hogy az egész megyéből lehet jelentkezni a sepsiszentgyörgyi gyakorlati vizsgára, és azoknak a Kézdivásárhely környékieknek, akik húzódoznak a megyeszékhelyi gyakorlati próbától, azt üzente: vezetni úgysem csak saját városukban fognak majd, úgyhogy nem ésszerű halasztgatni, főleg mert a helyeket megosztják más kategóriájú jogosítványok megszerzésére várakozók között is.

Annak ellenére, hogy erre igény mutatkozott, a céhes városban a közeljövőben nem fognak B-kategóriára vizsgát szervezni, mert nem hatékony megoldás – tudatta a prefektus.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. május 27., 7:54
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Annyi soforiskola lett,hogy annyi iskola nincs Kovaszna megyeben! Szallagon termelik a soforoket. Elnezven a facebookon dicsekveseiket,zome diktalas utan egy mondatot nem tudna leiirni,masik resze idegbeteg! Sok analfabeta is konyvet kap! Olyan a mai soforkonyv megszerzes,mint anno az eretsegi,kell sikeruljon mindenkinek!