Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándékozzon könyvet, élményt, kalandot!

Ajándékozzon könyvet, élményt, kalandot! Kovászna megye

Alig két nap maradt karácsonyig, ami azt is jelenti, hogy a szokásos ünnep előtti ajándékhajsza még csak most kezdődik igazán. Ilyenkor a könyvkereskedők forgalma is jelentősen megnő, hiszen rohanó világunkban még mindig szükségünk van az olvasás nyújtotta élményekre.

Hirdetés
Hirdetés

De vajon milyen könyvet érdemes választanunk? Erről kérdeztük a sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi könyvesboltosokat, akiknek ajánlatait az alábbiakban osztjuk meg olvasóinkkal.
Úgy tartják, a könyv az egyik legszebb ajándék, olyan érték, ami sosem vész el, sőt az idők múlásával egyre értékesebb lesz. Egy jól eltalált könyvvel nemcsak egy tárgyat ajándékozunk szeretteinknek, hanem megannyi élményt, kalandot is.

A háromszéki könyvesboltokban a legnépszerűbb és legkedveltebb kiadványok egyaránt rendelkezésünkre állnak, a gazdag felhozatalból olykor nehéznek tűnhet választani, de a szakemberek mindig szívesen segítenek.

Mike Bálint Gábor, a megyeszékhelyi LibriM Könyvudvar üzletvezetője Papp Sándor Zsigmond – Erdély advent idején, Máté Gábor – Normális vagy és Liszkay Szilvia – Nagy karácsonyi játékkönyv című könyvét ajánlja az ünnepi időszakra. Papp Sándor Zsigmond nemrég megjelent válogatáskötetében erdélyi vagy erdélyi származású szerzők karácsonnyal és az ünnepi készülődéssel kapcsolatos novelláit olvashatjuk. Máté Gábor magyar származású, Kanadában élő orvos Normális vagy című könyvében a betegségek valódi okait kutatja, miközben éles kritikát fogalmaz meg a minket körülvevő mérgező világról, valamint utat mutat az egészség és a gyógyulás felé.

Keresztes Emese, a sepsiszentgyörgyi Diákbolt munkatársa Edith Eva Eger – A döntés, Delia Owens – Ahol a folyami rákok énekelnek, valamint Wéber Anikó – Az osztály vesztese című alkotásokat javasolja karácsonyi ajándékként az érdeklődőknek. Delia Owens több mint 12 millió példányban eladott, 39 nyelvre lefordított regényének főhőse Kya Clark, az észak-karolinai lápvidéken sorsára hagyott kislány, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. Ám amikor a szomszédos kisvárosban rejtélyes gyilkosság történik, a helybéliek gyanúja a magányosan élő lányra terelődik. A könyv egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.

Wéber Anikó ifjúsági regényében hihetetlenül fordulatosan, ugyanakkor könnyfakasztó érzékenységgel mesél az iskolai bántalmazásról gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A kézdivásárhelyi Xarah House könyvesbolt csapata a következő olvasnivalókat ajánlja a könyvbarátok figyelmébe: Fábián Janka – A szabadság szerelmesei, Náray Tamás – Zarah öröksége, Rick Riordan – Percy Jackson és az olimposziak.

Náray Tamás trilógiájának második kötete éppolyan mozgalmas és szerteágazó, mint Zarah családja: hol szerelmi történet, hol izgalmas thriller, hol a II. világháború kimondatlan titkainak nyomába eredő történelmi regény. Leg­inkább azonban egy fordulatos családtörténetbe csomagolt elmélkedés arról, mennyire kiszámíthatatlan és törékeny kincs az emberi élet. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük