Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándékozzon egy doboznyi szeretetet a rászorulóknak!

Ajándékozzon egy doboznyi szeretetet a rászorulóknak! Kovászna megye

Egy doboznyi szeretet címmel szervez karácsonyi adománygyűjtést a kézdivásárhelyi Benedek Elek Óvoda és az RMDSZ helyi szervezete. A kezdeményezők a rászoruló családok ünnepét szeretnék szebbé varázsolni.

Hirdetés
Hirdetés

Az akció ötletgazdái Tubák Klára, Bartók Tímea és Léva Emőke pedagógusok, akiknek azt szeretnék elérni, hogy a nélkülöző gyerekekhez, családokhoz, idősekhez „személyesen” jusson el egy kis szeretet a közelgő ünnepek alkalmából. „Nagyon sok olyan egyedül élő, idős személy van, akinek külföldön él a gyermeke, és nem nyitja meg senki az ajtaját. Elsősorban rajtuk szeretnénk segíteni” – mondta el érdeklődésünkre Tubák Klára.

A kezdeményezők arra kérik az adakozni vágyókat, hogy lehetőségeik függvényében egy kisebb vagy nagyobb méretű dobozt töltsenek meg jó állapotban lévő, tiszta ruhával, játékkal és/vagy tartós élelmiszerrel, és azt vigyék be az óvodába (Dózsa György utca 8. szám) vagy az RMDSZ-irodába (Gábor Áron tér 24. szám). Az ajándékokat december 11-ig, naponta 7 és 14 óra között lehet leadni.

A dobozon fontos feltüntetni, hogy milyen nemű és korú személy(ek)nek szánják a tartalmát, ha pedig ruháról, cipőről van szó, azok méretét is. A gyűjtés végeztével az összegyűlt csomagokat a kézdivásárhelyi és környékbeli falvakban élő rászoruló személyek és családok körében osztják szét.

A gyűjtés szervezői ugyanakkor felkérik a környék lakóit, hogy amennyiben ismernek olyan rászoruló személyt, aki hasznát venné az adakozók által összeállított csomagoknak, annak nevét és elérhetőségét juttassák el hozzájuk személyesen vagy telefonon keresztül, akár szöveges üzenetben is. „Minél több rászorulót szeretnénk felkarolni, hogy sok gyermek, család és szépkorú arcára csalhassunk mosolyt” – tette hozzá Tubák Klára.

További információ Tubák Kláránál (0745 043 926), Bartók Tímeánál (0751 839 710) vagy Kis Tamásnál (0748 496 131) kérhető.

Fotó: Pixabay

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük