Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nyomással voltak gondok

A nyomással voltak gondok Kovászna megye

Mint arról beszámoltunk, július 17-én Kézdiszentléleken villám csapott bele egy pataktői lakás egyik melléképületébe, majd a tűz átterjedt a szomszédos csűrre is, mindkettő leégett. Akkor azt írtuk, műszaki hiba miatt nem tudtak időben beavatkozni a lánglovagok, az alábbiakban – a tűzoltóság kérésére – szeretnénk tisztázni, pontosan mi állt ennek a hátterében.

Hirdetés
Hirdetés

A tűzoltók mindhárom autójukkal helyszínre érkeztek, viszont a tartályokban található, összesen 19 ezer liter víz percek alatt kifogy, ezért kell utána a tűzcsapokra csatlakozni. A tűzoltók azonban nem tudták, hogy a szentléleki tűzcsapokban nem megfelelő a nyomás! Balogh Tibor polgármesternek kellett hívnia a vízműveket, hogy gyorsan orvosolják a problémát. Hogy közben ne álljon le a mentés, a patakból kezdték szívni a vizet, ami az újabb típusú tűzoltóautókra nézve nem biztonságos, ugyanis tönkremehet a pumpájuk.

A tűzoltók elmondták, a csűröket amúgy sem tudták volna megmenteni, viszont megakadályozták a lángok terjedését, ezzel megmentve a közeli házakat, további melléképületeket. Azóta megoldódni látszik a gond, a lánglovagok parancsnoksága közvetlenül kapcsolatba lépett a vízművek vezetőségével, így legközelebb nem kell majd másra várni a nyomásszabályozásért. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 28., 8:24
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Jó, hogy akkor veszik észre anyomás hiányt,mikor arra szükség van. Idö közönként azokat a csapokat ellenörizni kell. Külömben ezekben a hiper szuper autokba szerelhetnének szüröt is, hogy a patakvizzel is lehessen oltani.

  • User
   Dátum: 2020. július 28., 14:59
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Teljesen igaza van önnek,csak annyi,hogy ezeket az autókat nem patakvízre tervezték,hanem normálisan müködő tűzcsapokra. Ami ugyebár (nem)tisztelt AquaCov meg a bársony székben űlőkre terhelődik. Sajnos itt dobálhatjuk a követ bárki ölébe,akkor sem fog újra épülni egyik épület sem.

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Érdekekes ez a vizmüvek probléma, most valami kártéritést ad a károsultaknak ? Következökor is meg fog ez történni és a vizmüvek ujra talál kifogást mint mindig.

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az is érdekes, hogy a polgármester hivására lett nyomás, eddig miért nem volt, csak ha le ég két mellék épület akkor kell nyomást kérni a vezetékekbe?