Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Menetelünk: bal, bal, bal

Elképesztő a balliberális irányzat egyeduralma a médiában és – ennek eredményeképpen – a nagypolitikában. Ha Orbán Viktor keresztény hagyományt, családot, munkára épülő erkölcsöt említ, összehívják ellene Brüsszel minden bizottságát. Most, egy tanüggyel kapcsolatos sajtótájékoztatón (!) Iohannis román elnök újra úgy fogalmaz, hogy szerette volna, ha nem lett volna egy olyan (értsd: PSD) rendszer, amely „elhatározza a románok elgázosítását” – utalás a két évvel ezelőtti bukaresti tüntetésre.

Egy ily módon megfogalmazott kijelentésért Belgiumban vagy Luxemburgban repülne egy apró köztisztviselő. Tegyük most zárójelbe azt a nyilvánvaló tényt, hogy már a tüntetésre előlegezve kiadott cotroceni-i áldás botrányos volt (és hogy Budapesten is akkor próbált az összeurópai ballib elit egy kijevi Majdan-féle balhét összehozni, sikertelenül), de aki látta a csendőrök elleni barbár támadásokat, nem moroghat a hatósági fellépés ellen. De fordítsuk le a valamikor szász államelnök üzenetét a román igazságszolgáltatáshoz, amely újra vizsgálja az akkori eseményeket: a PSD-kormány bűnös, méghozzá a tüntetők szándékos, előretervezett elgázosításában. Ha ez nem beleszólás egy intézmény működésébe, akkor mi? Költői kérdésnek szánom, merthogy Brüsszelben senki nem fog ezért eljárást indítani a román állam ellen, ezt bármibe lefogadom.

A Facebook és a Twitter sorra tiltja le, nagy csinnadrattával Trump elnök bejegyzéseit. A hivatalos indoklás: félretájékoztatás, álhír, tudománytalan. Szóval értse a nagyközönség: Trump a tudomány ellen ágál, ostobaságokat terjeszt, hazudik. Obama kijelentésével, miszerint a gonosz Trumpnak nem lenne szabad erővel fellépni a „békés tüntetők” ellen, nem volt baj a Twitteren. Kedves olvasó, ha netán nem tudná, a békés tüntetők azok, akik üzleteket fosztogatnak, szobrokat döntögetnek, és rendőrök fejét törik be.

2016-ban, az amerikai választási kampány idején a nyugati világ elitjének 90 százaléka Hilary Clintont támogatta, abszolút nyíltan, míg Trumpot gúnyolták, szidták. Az nem volt ugye beleszólás? Az oroszok, azok igen, beavatkoztak.

Marx kuncoghat. Ha a munkások számos alapjoga a hitleri Németországban vált először valóvá, ma a nyugati világban fejlődik, mint kígyótojásban az általa megálmodott világforradalom.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük