Felhívás!

Elhasznált olajat tankol kamionjaiba az egyik gyorsétterem

Elhasznált olajat tankol kamionjaiba az egyik gyorsétterem Tudomány

Ez csupán egyike az innovatív módszereknek, amelyet a gyorsétterem a fenntarthatóság jegyében alkalmaz. A cég elkötelezett a környezetkímélő megoldások mellett, amelyekkel növelheti fenntarthatóságát.

Nem sokan halhattak róla, de a McDonald’s az éttermekben elhasznált sütőolajat teherautóinak üzemeltetésére hasznosítja újra. Az összegyűjtött sütőolajat a kamionflotta felének hajtására elegendő biodízellé alakítja át – írja a Mirror.

Az étterem elkötelezettségét az is jól mutatja, hogy kitűzött célja a hulladék nullára csökkentése 2020-ra. Az elmúlt négy évben 1100 újrahasznosító egységet telepítettek, szelektíven gyűjtik a keletkező hulladék 85 százalékát a brit éttermekben. Ezenkívül 1300 vendéglátó egységéből kívánja száműzni a műanyag szívószálakat az idei év végére.

Az is fontos tény, hogy a gyorsétterem dolgozói az utcákról is összeszedik a szemetet, és nem csak az éttermek környékéről. Megközelít őleg 5 ezer kilométer utat járnak be hetente, amely összesen több mint 240 ezer kilométer évente. Más kampányokhoz is csatlakoznak a dolgozók, így például a Keep up the clean up, vagyis a Tartsuk fent a takarítást kezdeményezéshez is.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 15., 19:05
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Akkora mocskosság és avas olajszag a parkolóban mint a brassói meki🐐parkolójában még nincs a környéken! Holmi sz@rt drága pénzért, inkább fixmenű!

 • User
  Dátum: 2019. május 15., 21:06
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szerintem ez jó ötlet a környezetnek! , de vajon az olaj megfelelő olajkenést tud bisztositani 15.000-20.000 fordulatszámon? és vajon már az a kamion motor képes lesz 1.000.000km megteni ? , szerintem nem.

  • User
   Dátum: 2019. május 16., 9:27
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Egy zéróval több van ott… Biztos nem gondoltak a kenésre.

   Régi dízelék gond nélkül mennek étolajjal. Itt gondolom nem egyenesen az autóba öntik a használt olajat, hanem tisztítják, adalékokat adnak hozzá . Az eredeti cikk is inkább reklámhangulatú , egy mondat viszont utal arra, hogy az olajat átalakítJák.