Felhívás!

Johannis: a PSD-nek fontosabb Dragnea jóléte, mint a román állampolgárok jóléte

Johannis: a PSD-nek fontosabb Dragnea jóléte, mint a román állampolgárok jóléte Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Liviu Dragnea problémáival van elfoglalva, és nem Románia, illetve a román állampolgárok gondjaival – nyilatkozta szerdán Klaus Johannis államfő, aki szerint a helyzeten szavazás útján lehet változtatni.

“A PSD nyújtja a leggyengébb kormányzást a forradalom óta: nulla autópálya, nulla kórház, puszta ígérgetések, de a megvalósítások terén semmi. Egyetlen kivétel van: az igazságügyi törvények módosítása. A büntető törvénykönyvek módosításán sokat és rosszul dolgoztak. Felteszem a retorikai kérdést: miért dolgoztak olyan sokat és olyan intenzíven a PSD-sek az igazságszolgáltatás leigázásán? A választ mindenki tudja: hogy megvédjék Dragneát az igazságszolgáltatástól. Ezen dolgozik a PSD két és fél éve. Mert a PSD-nek nyilván fontosabb a Dragnea jólléte, mint Románia vagy a román állampolgárok jólléte, és mivel Dragneának és másoknak valós gondjaik vannak az igazságszolgáltatással, Európában már senki nem áll szóba velük. Mivel Dragnea nem tárgyal Európával, a PSD-ben az a benyomás alakult ki, hogy Romániának sem kell közel lennie az Európai Unióhoz” – vélekedett a Cotroceni-palotában nyilatkozó államfő.

Johannis a május 26-i szavazáson való részvételre buzdította az ország polgárait. Kifejtette, az EP-választásokkal egyidőben zajló referendumon a szavazók kifejezhetik, hogy ellenzik a korrupciós tettekért elítélt személyek közkegyelemben részesítését, valamint azt is, hogy az igazságügy és büntetőjog terén hozott sürgősségi kormányrendeletek ellen foglalnak állást.

‘Most különleges lehetőség nyílik meg számunkra, hogy május 26-án döntsünk Románia jövőjéről. Az európai parlamenti választások és a referendum is Románia jövőjét szabja meg, Románia európai jövőjét dönti el. Márpedig egy demokráciában szavazás révén lehet változtatni a politikai helyzeten. Szavazzanak május 26-án!’ – üzente Johannis.

PSD: Johannis nem képes különbséget tenni a románok sikere és saját választási érdekei között

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint Klaus Johannis államfő azt a “hamis képzetet” igyekszik kelteni, hogy kétféle román állampolgár létezik: azok, akik támogatják a korrupcióellenes harcot, és azok, akik nem támogatják azt. Az alakulat úgy véli, az államfő nem képes különbséget tenni a románok sikere és saját választási érdekei között.

“Johannis nem képes különbséget tenni a románok sikere és saját választási érdekei között. Éppen azon a napon, amikor az Országos Statisztikai Intézet (INS) hivatalosan bejelentette, hogy Európa-szinten Románia könyvelhette el a második legnagyobb mértékű gazdasági növekedést, 5%-ot, Johannis azt állítja, hogy a PSD-kormányzás semmi jót nem tett! Johannis elnök elfelejti vagy figyelmen kívül hagyja azt a tényt is, hogy a PSD nyilvánosan kifejezte támogatását a népszavazás iránt. Azt a hamis képzetet igyekszik terjeszteni, hogy kétféle román állampolgár létezik: azok, akik támogatják a korrupcióellenes harcot, és azok, akik nem támogatják azt. Valójában minden román állampolgár támogatja a korrupcióellenes küzdelmet azzal a feltétellel, hogy tartsák tiszteletben az alapvető emberi jogokat” – írja a PSD közleményében.

Az alakulat szerint a nap híre inkább az, hogy Románia gazdasága az uniós átlag háromszorosával növekedett, ami reményt ad az embereknek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások