Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munkaügyi miniszter: szeptembertől mindenképpen emeljük a nyugdíjakat

Munkaügyi miniszter: szeptembertől mindenképpen emeljük a nyugdíjakat Románia

Függetlenül attól, hogy érvénybe lép-e az új nyugdíjtörvény, szeptember 1-jétől 1.100 lejről 1.265 lejre emeljük a nyugdíjpont értékét – jelentette be szerdán Marius Budăi munkaügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

„Egy 180 cikkelyből álló törvényből az alkotmánybíróság három cikkely esetében kért plusz magyarázatot, anélkül, hogy ezeket alkotmányellenesnek nyilvánította volna. Tiszteletben tartjuk az alkotmánybíróság döntését, a legrövidebb időn belül tisztázzuk a felmerült problémákat, és újraküldjük kihirdetésre az államfőnek a jogszabályt. Függetlenül attól, hogy addig érvénybe lép-e az új nyugdíjtörvény vagy sem, szeptember 1-jétől 1.100 lejről 1.265 lejre emeljük a nyugdíjpont értékét, ahogyan azt a 114-es sürgősségi kormányrendeletben írja, amit sok kolléga hatályon kívül akar helyezni” – nyilatkozta Budăi.

Márciusban az alkotmánybíróság a nyugdíjtörvény két cikkelyét nyilvánította alkotmányellenesnek, miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a jogszabály több előírását megtámadta.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások