Felhívás!

Volt Románia lesz

A Bukaresti Táblabíróság végleges ítéletet hozott egy új romániai párt bejegyeztetési kérelmével kapcsolatosan. Az alakulat neve: Volt Románia Párt (PVR). A név első szava magyarul és románul is ugyanaz, mert tulajdonképpen egy nemzetközi párt romániai “sejtjéről” van szó.

Tavaly júliusban a Bukaresti Törvényszék azzal az indoklással utasította el a PVR bejegyeztetési kérelmét, hogy az alapítók az Európai Volt Mozgalom Régió-tanácsának a tagjaiként tüntették fel magukat. A bírák aggályosnak ítélték ezt a párhuzamosságot, és külföldi pártalakulat romániai működésének törvénytelen voltát hangsúlyozták, illetve azt, hogy romániai politikai alakulat nem lehet alárendeltje egy nemzetközi, páneurópai formációnak. Az alapító csoportnak sikerült tisztáznia, hogy a PVR úgy lenne tagja, tagszervezete az európai “anyaszervezetnek”, ahogyan több romániai párt és szövetség is tagja az Európai Parlament különböző tömörüléseinek, így például az Európai Néppártnak vagy éppen az Európai Szabad Szövetségnek.

A PVR bejegyeztetési kérelme Otmar Edinger kézjegyét viseli. Német állampolgárról van szó, aki Teleorman megyében főleg biogazdálkodással foglalkozik, ő az ügyvezetője a KAF Agricom nevű mezőgazdasági vállalkozásnak, amely Ciolănești település övezetében 2400 hektár termőföldet bérel.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.