Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voiculescu: van még tanulnivaló az oltási kampány kapcsán

Voiculescu: van még tanulnivaló az oltási kampány kapcsán Románia

A hatóságoknak van még tanulnivalójuk az oltási kampány kapcsán, elsősorban ami a kommunikációt illeti – jelentette ki kedden késő este a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A B1 televízióban nyilatkozó tárcavezető szerint a koronavírus elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság „kitűnő munkát végzett”, de ennek ellenére „nem minden működött tökéletesen” a kampány első fázisában.

Meglátása szerint javítani kell a kommunikáción, de pontra kell tenni az oltásra való iratkozást szolgáló internetes platformot is.

Azt mondta: eddig nagyon kevés oltás veszett kárba, és azt szorgalmazta, hogy minden esetben hozzanak létre egy pótlistát, hogy abban az esetben, ha egyes állampolgárok nem jelennek meg az oltásnál az előre elkészített programnak megfelelően, be lehessen hívni másokat.

Fontosnak nevezte, hogy a pedagógusok beoltassák magukat, de hangsúlyozta, hasonlóan fontos, hogy a gyerekek szülei is megkapják a vakcinát.

Voiculescu hozzátette: a kormány céljai közé tartozik az iskolák újranyitása, de nem tudott biztosat mondani arról, hogy erre sor kerül-e a második félév kezdetétől.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük