Felhívás!

Vallott a brassói családgyilkos

Vallott a brassói családgyilkos Románia

Cezar Laurențiu Cioc pszichológus szerint az egész Brassót megrázó hármas családgyilkosság elkövetője olyan állapotban lehetett a szörnyű tette elkövetésekor, ami egy mindent elpusztító hegyomláshoz hasonlítható. Kiderült az is, hogy a gyilkos kábítószert fogyasztott, és „furcsán” viselkedett.

A gyilkosság kedden történt: Florin Buliga álmában gyilkolta le családját, feleségével és két gyermekével végzett. Neje 42, fia 13, míg lánya 18 éves volt. A gyilkosságot követő pár óra múlva feladta magát a rendőrségen, bejelentve, hogy végzett családjával, szerre, álmukban leszúrva őket egy késsel.
Friss információk szerint az egyébként vezető beosztásban dolgozó férfinak korábban alkoholproblémái voltak, és a feleségét is megcsalta. Nemrég azonban erősen vallásossá vált, olyannyira, hogy még a nyomozókat is meghökkentette vallomásával: állítása szerint a gyilkosságot isteni sugallatra követte el.

„Odaát sokkal jobb”
Története szerint az ósinkai kolostorban egy szertartáson vett részt, amit egy apáca tartott. Útban Brassó felé megállította gépkocsiját, mert látomása támadt korábbi – vélhetően bűntudatot okozó – tetteiről, ami arra késztette, hogy egy vadászkéssel öngyilkosságot kövessen el, de ez nem jött össze neki.
Mielőtt hazaért volna, megállt egy üzletben, ahol orchideát és édességet vásárolt, és hazaérve megpróbálta elmesélni feleségének, hogy milyen élményben volt része, de az nem hallgatta meg. A házaspár megvacsorázott, az otthon lévő fiuk közben számítógépen játszott, majd mindenki nyugovóra tért, a lányuk kivételével, aki nem volt otthon.
Miután a neje elaludt, a férfi szíven szúrta, becsavarta egy pokrócba, majd a mellkasára helyezte az orchideát. Ezután felhívta a lányát, aki éjfél körül haza is érkezett. Megvárta, míg elalszik, majd nyolc késszúrással végzett vele, akárcsak a fiával. Ezután cége székhelyére ment, ahol reggelig maradt, majd felhívta egy bukaresti unokahúgát, akinek beszámolt a tettéről, viszont az nem hitt neki. Később egy barátjának telefonált, aki meggyőzte, hogy jelentkezzen a rendőrségen.
A 43 éves férfi a rendőrségen azt nyilatkozta, hogy beszélt a két gyerekéhez, miközben a szörnyű tettét véghezvitte, mi több, a haláluk után telepatikus úton kommunikált velük. A két szerencsétlenül járt gyerek a férfi szerint azt tudatta vele, hogy „odaát sokkal jobb”. Florin Buliga szédítő vallomását azzal egészítette ki, hogy hisz a reinkarnációban, vagyis az újjászületésben, és abban, hogy több éle­tünk van a földön. Mindezt megfejelve kifejezte abbéli meggyőződését. hogy a húsvéti ünnepek közeledtével „néhány kiválasztott személynek meg kell(ett) halnia”.

A való világ veszélyei
A nyomozók egyelőre különcnek, furcsának tartják a férfit, de meglátásuk szerint nem őrült. „Hatalmas mértékű frusztrációt, elégedetlenséget halmozhatott fel az idő során. Nem volt a legboldogabb családapa, de az érzéseit palástolta. A totális személyiségtorzulás és a gyilkos ösztön együttes előtörése ahhoz hasonlítható, mint amikor a sok hó lavinát képez, vagy amikor átszakad egy gát” – magyarázta a sajtónak Cezar Laurențiu Cioc pszichológus, aki a gyilkosságot kiváltó okok közül két tényezőt valószínűsített. Az egyik az, hogy a férfi eleve valami pszichikai, felderítetlen betegségben szenved, a másik pedig az ideiglenes neurotikus krízis, ami ahhoz vezetett, hogy nem tudta felmérni tette súlyosságát.
A szakember szerint az idő múlásával ez tudatosulni fog benne, és az érzés élete végéig elkíséri. A pszichológus szerint Florin Buliga ügye esettanulmánynak is elmegy, figyelmeztetés a rohanó, stresszes, kiegyensúlyozatlan világ veszélyeire. „Az emberek ebből az esetből tanulhatnak, hogy milyen veszélyes az, ha frusztrációnkat és elégedetlenségünket magunkba fojtjuk, ahelyett, hogy időközönként megszabadulnánk a felgyűlt feszültségtől. Ezek leterhelik az érzelmeinket, és felborítják a törékeny lelki egyensúlyt” – mondta.
A történetet Daniel Diaconu ügyvéd egészítette ki, aki szerint Buliga be volt drogozva, amikor gyilkolt. A nyomozók vadkendert találtak a férfi autójában, aki nem tagadta, hogy időközönként kábítószert is fogyasztott. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. március 29., 8:37
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Erdekes,hogy sajat magaval nem tudott vegezni meg mielott a csaladot kiirtotta volna.Hatha olyan jo odaat akkor miert nem onmagaval kezdte de sikeresen,mert akkor legalabb a szegeny artatlan tobbi csaladtag megmaradt volna.Itt nem kell magyarazkodni,hogy elfojtott fuszrtracio meg egyebek,a drog megtette a hatasat.Jol elkell zarni,hogy amikor kitisztul a feje elmelkedjen a cselekedeten elete vegeig de sajnos ez sem elegendo buntetes mert az amit tett ezzel nem fordithato vissza.

 • User
  Dátum: 2018. március 29., 16:17
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Ennyit a mélyen vallásos hülyékről! 1 lóf@szt van túlvilág, a vallás is 1 jól kiagyalt politikai párt!! Ateista az nem vagyok, de a papok 90 % a még az inkvizició modern formáját gyakorolja! Mindent katedrálisokra költ ez a szegény nép, nemhiába írták ki az 1ik kórházra, h pupati moaste doctori nu mai avem! A nincstelenség 1re több ilyet fog eredményezni a közeljövőben!

 • User
  Dátum: 2018. március 29., 19:50
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Lehet ,hogy nem vagy ateista de nihilista az vagy,mert azt irod,hogy lo…. van tulvilag,utana meg ,hogy nem vagy ateista de a papok stb.Ez sehogyan nem talal mert ha hiszel Istenbe es a vallasba (amibe szerintem nem hiszel) mert ha hinnel akkor ennyi ellentmondas nem volna a mondataidban.Az igaz,hogy a papok kozt is sok hitetlen kutya van de ettol meg letezhet a tulvilag.Tudod egyszer megkerdezte valaki Ernest Hemingway lanyat,aki szinten iro,hogy hisze Istenben.Azt felelte,hogy igen.Mire a masodik kerdest is foltettek neki.De mi van akkor ha nincs Isten.O erre azt felelte:Hat akkor amugy sem vesztek semmit,hiszen ugyanugy eltunok mint azok akik nem hisznek benne.De nekem is van egy kerdesem onhoz-folytatta valaszat a kerdezohoz.Es mi van akkor,ha megis van?!Akkor kettonk kozul ki fog majd veszteni,halala orajaban?!

 • User
  Dátum: 2018. március 30., 9:05
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Tulajdonképpen Blaise Pascal francia tudós és filozófus eszmefuttatásáról van szó- a Gondolatok 233. részletéről. Ott azoknak, akik nem hajlandók a Szentírást a történelmi tényekkel összevetni- nincs lehetőségük, idejük,lusták stb.(Pascal tények,érvek sokaságát hozza fel írásaiban)- egy úgynevezett fogadást javasol: tegyük fel, hogy nem tudjuk, létezik-e Isten? Hát akkor, mint egy szerencsejátékos, fogadjunk. Mit nyerhetsz és mit veszíthetsz?Ha Ő van és Rá fogadtál, mindent megnyertél. Ha Rá fogadtál, de nincs, jobb ember lettél, és az nem árt. De ha ellene fogadsz és Ő mégis létezik, hát…