Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt az ügyészség az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen részt vett hét személy ellen

Vádat emelt az ügyészség az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen részt vett hét személy ellen Románia

Vádat emelt az ügyészség az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen részt vett hét személy ellen.

A fővárosi ügyészség közleménye szerint a hét tüntetőnek hatósági közeg bántalmazása, a lőfegyverek és lőszerek rendjének be nem tartása, lőfegyver jogtalan használata, valamint közrend- és közcsendháborítás miatt kell bíróság elé állnia.

A vádiratban az ügyészek leszögezik, az augusztus 10-i, Győzelem téri demonstráción a vádlottak közül öten – másokkal együtt – bántalmaztak két csendőrt, lábbal és ököllel több ütést mértek rájuk. Erőszakos tetteikkel ugyanakkor megzavarták a közrendet, magatartásukkal erős félelmet keltettek a többi tüntető körében.

Hirdetés
Hirdetés

A vádhatóság szerint ugyanakkor egy másik vádlott ellopta az egyik bántalmazott csendőr fegyverét, majd másnap egyik társával két lövést adtak le azzal az Ilfov megyei Petrăchioaia település közelében.

A vádiratot Bukarest első kerületének bíróságára nyújtotta be az ügyészség.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 2., 12:59
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Ugy latszik,hogy a megfelemlites nem csak a magyar kissebbseggel szemben mukodik,hanem a sajat fajtajukkal szemben is! De mit is lehet varni egy olyan orszagban ahol a politikusok es az igazsagszolgaltatas orszagunktol idegen erdekeket kepviselnek. Erre mondanak a csangok,hogy azok akik eme orszagot vezetik es uraljak azok „sem nem magyarok,sem nem romanok”!