Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a DNA Călin Popescu-Tăriceanu ellen

Vádat emelt a DNA Călin Popescu-Tăriceanu ellen Románia

Vádat emelt hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a szenátus korábbi elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu ellen vesztegetés elfogadása miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészek szerint Călin Popescu-Tăriceanut 2007-2008-ban, amikor miniszterelnök volt, 800 ezer dollárral megvesztegette egy osztrák cég azért, hogy az általa vezetett kormány a vállalatnak kedvező határozatokat fogadjon el.

Stelian Ion igazságügyi miniszter január 13-án küldte el Gabriela Scutea legfőbb ügyésznek a Călin Popescu-Tăriceanu elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó, Iohannis elnök által jóváhagyott kérelmet.

Tăriceanu: mindenkit biztosíthatok, hogy ez egy kimondottan politikai ügy

Mindenkit biztosíthatok, hogy ez egy kimondottan politikai ügy – nyilatkozta hétfő este Călin Popescu-Tăriceanu, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádat emelt ellene vesztegetés elfogadása miatt.

A szenátus volt elnöke “érdekesnek” találja, hogy a DNA a “feltételezett vesztegetési ügy” minden részletét nyilvánosságra hozza, ami “egyébként törvénytelen”, mint ahogyan ezt nem is tették meg sem a Iohannis államfő hat házának perében, sem pedig a kormánypártok vezetőinek csúszópénzes ügyeiben – írja Facebook-bejegyzésében Tăriceanu.

A volt miniszterelnök szerint az ügyészek “nem hajlandók tudomásul venni”, hogy az általa vezetett kabinet egy egész sor intézkedést azért hozott, hogy Románia “a törvényes útra térjen” olyan körülmények között, hogy a helyi és központi hatóságok “csalással” használták a Microsoft licenszeket.

A volt kormányfő úgy tudja, hogy akkor válik valaki gyanúsítottból vádlottá, amikor új bizonyítékok kerülnek napvilágra, márpedig az ő esetében – állítja Tăriceanu – semmilyen új terhelő bizonyíték nem került elő.

“Olyan, mintha politikai parancsra történnének a dolgok” – állapítja meg a volt miniszterelnök.

Tăriceanu megemlíti, hogy már korábban is voltak hasonló támadások ellene. “Azokat is megnyertem, ezt is meg fogom nyerni” – szögezi le.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások