Hirdetés
Hirdetés

Cseke: hétfőtől nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási minisztérium

Cseke: hétfőtől nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási minisztérium Románia

Hétfőtől nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási minisztérium – jelentette be Cseke Attila.

Hirdetés
Hirdetés

Az RMDSZ közleménye szerint a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter rendeletben szögezte le: az általa vezetett intézmény nem használ az aláírás mellett pecsétet, és az ügyintéző jogi- vagy magánszemélyektől sem kér pecsétet.

Az okmányok hitelességét, jogerősségét a digitális vagy hagyományos aláírás biztosítja. Az előírás a minisztérium alárendeltségébe tartozó intézményekre is vonatkozik.

A közigazgatási törvénykönyv szerint 2020. január elsejétől csak az alkotmányban felsorolt állami intézmények által elfogadott jogszabályokra, így például a parlament által elfogadott törvényekre vagy a helyi önkormányzat által elfogadott tanácshatározatra kell pecsét is kerüljön.

“Január 25-étől a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériummal való kapcsolattartásban is csak ezekre az okmányokra kérhet pecsétet az intézmény. Minden másra, egy egyszerű kérvényre vagy egy szerződésre nem kérhet pecsétet a minisztériumban dolgozó közalkalmazott, és ha mégis megteszi, fegyelmi eljárás indulhat ellene a törvény előírása szerint” – mutatott rá a közlemény szerint Cseke Attila.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások