Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb egyszerű indítványt nyújtott be Tudorel Toader ellen a PNL és az URS

Újabb egyszerű indítványt nyújtott be Tudorel Toader ellen a PNL és az URS Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szerdán benyújtják a szenátusba „Az igazságügy, biztos áldozat Toader kezei között” elnevezésű egyszerű indítványt, amellyel felszólítják Tudorel Toader minisztert, hogy „lépjen ki a minisztériumból”, jelentette be Alina Gorghiu liberális párti szenátor szerdán.

„Sikerült összegyűjteni az aláírásokat ‘Az igazságügy, biztos áldozat Toader kezei között’ egyszerű indítványra. Az USR-s kollégákkal közösen ma benyújtjuk azt a szenátushoz. A cím a lehető legszuggesztívebb, bemutatja, hogyan is állnak a dolgok az igazságügyi rendszerben. (…) Másrészt azonban Románia is biztos áldozat a PSD-ALDE kormány és Dragnea úr kezei között. Reményünk tehát az, hogy az egyszerű indítvánnyal meg tudjuk üzenni határozott álláspontunkat, és Toader úr megteszi a kifelé vezető lépést a minisztériumból” – fejtette ki Gorghiu a parlamentben.

A liberális párti szenátor szerint Toader miniszter eddig cinkos volt minden „ügyben, amely a romániai igazságügyi rendszer megbetegedéséhez vezetett, ehhez a precedens nélküli konfliktushelyzethez”.

Alina Gorghiu szerint „Toader és Dragnea háborút indított a PNL ellen, azonban a Dragnea úr személyes problémáinak kedvéért ez a háború sajnos kiterjedt az egész román társadalomra – az igazságszolgáltatási rendszerre is”, a PSD-ALDE pedig csak az igazságszolgáltatással foglalkozik, ugyanis az segíthet a személyes problémáik megoldásában, az állampolgárok gazdasági és társadalmi helyzetével nem.

Az ellenzék korábbi egyszerű indítványát múlt szerdán utasította el a képviselőház.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük