Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új pártot alapít Diana Şoşoacă

Új pártot alapít Diana Şoşoacă Románia

Új pártot alapít Diana Şoşoacă, miután a Románok Egységéért Szövetség megelégelte a minősíthetetlen megnyilvánulásait és néhány hete kizárta soraiból a szenátort.

Hirdetés
Hirdetés

A törvényhozó a România TV-ben azt mondta, hogy az AUR „már nem létezik”, a népszerűsége zuhan és nem szabad hinni a „fizetett felméréseknek”. A INSCOP március elején készített közvélemény-kutatása szerint az AUR 15,3 százalékon áll.

Diana Şoşoacă azt állítja, ő már népszerűbb Marine Le Pen francia szélsőjobbos politikusnál is. Az állítólagos új pártjáról Şoşoacă nem árult el semmit, csak azt, hogy létezik és hogy csak akkor hallani majd róla, amikor „elérkezik a pillanat” és amikor szükséges.

Írásbeli figyelmeztetést kapott botrányos viselkedése miatt

A szenátus házbizottsága hétfőn úgy döntött, hogy írásbeli figyelmeztetéssel szankcionálja Diana Şoşoacă szenátort. A határozatot a plenáris ülésen olvassák fel.

Ez az első alkalom, hogy ilyen típusú szankciót alkalmaz a testület.

Anca Dragu, a felsőház elnöke közölte, Diana Şoşoacă szenátornak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezést nyújtson be a döntés ellen.

Az írásbeli figyelmeztetés azt vonja maga után, hogy Şoşoacă három hónapon keresztül nem képviselheti a szenátust sem belföldi, sem külföldi kapcsolatokban.

Dragu reményét fejezte ki, hogy mandátuma és a jelenlegi törvényhozási ciklus idején ez az utolsó alkalom, amikor írásbeli figyelmeztetésben kell részesíteni egy törvényhozót. „Nem azért vagyunk itt, hogy sértegessük egymást, nem azért vagyunk itt, hogy ilyen agresszív hangnemben vitázzunk” – mondta Dragu.

Iulia Scântei, a szenátus jogi bizottságának elnöke úgy nyilatkozott, hogy Diana Şoşoacát a hatályos jogszabályok figyelmen kívül hagyása, megbízásának visszaélésszerű gyakorlása, a szenátus tagjaival szembeni sértő, becsmérlő magatartás, valamint a plenáris ülések méltóságteljességének megsértése, a felszólalási időre vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása miatt szankcionálták.

(Marosvásárhelyi Rádió/Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások