Felhívás!

Tovább tiltakoznak

Tovább tiltakoznak Románia

Kedden délután több mint 50 személy tiltakozott a fővárosi Izvor parkban, majd átmentek a parlament épülete előtti járdára, és megpróbáltak bejutni a parlament udvarára, azonban a helyszínen tartózkodó csendőrök megakadályozták őket ebben, írja az Agerpres.

 

Kedden az ország több részéből érkeztek tüntetők a fővárosba, hogy az igazságügyi törvények módosítása ellen tiltakozzanak. A tüntetők lehurrogták azokat a gépkocsikat, amelyek a parlament udvarát hagyják el. A tüntetők olyan feliratokkal érkeztek, hogy „Népszavazást az igazságügyi törvényekről!”, „Elloptátok a forradalmat! Elloptátok Romániát!”, „Mondjatok le!” és azt kiabálták, hogy „Tolvajok!”, „Mondjatok le!”, „DNA megvédünk!” vagy „Ébredj, Románia!”. A környéken elhaladó sofőrök közül többen dudáltak, ezáltal jelezve, hogy egyetértenek a tiltakozókkal.

Az elmúlt hetekben a tüntetők több csoportja is olyan petíciókat nyújtott be a parlamentbe, amelyekben azt kérik, hogy a magas beosztású elítéltek mondjanak le, csökkentsék a honatyák létszámát a parlamentben, megbízható igazságszolgáltatást követeltek, és azt, hogy olyan politikai vezetők legyenek, aki ellen nem indult bűnvádi eljárás, továbbá kifejezték támogatásukat Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész iránt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.