Felhívás!

Mert megérdemlik…

Mert megérdemlik… Románia

Áprilistól kifizethetik a túlórákat az operatív tevékenységet folytató belügyi alkalmazottaknak, amennyiben 60 napon belül nem tudják szabadnappal kompenzálni ezeket – az erről szóló kezdeményezésről hétfő este számolt be a belügyminiszter, írja az Agerpres.

 

Carmen Dan kifejtette, a túlórát az alkalmazott közvetlen felettese rendelheti el írásban, szem előtt tartva, hogy a rendkívüli munkaidő ne haladja meg az évi 180, különleges esetekben az évi 360 órát. A miniszter szerint azokat a túlórákat fizetnék ki, amelyeket a rendkívüli munkavégzéstől számított 60 napon belül – főleg a munkaerőhiány miatt – nem tudnak szabadnapokkal kompenzálni.

A miniszter rámutatott: rövidesen megvitatja a parlament az egységes bértörvény több előírását módosító és kiegészítő, 2017/91-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó tervezetet. Ehhez nyújtanák be módosító javaslatként az operatív tevékenységet végző belügyi alkalmazottak túlóráinak kifizetését szabályozó indítványt. Amennyiben a törvényhozás elfogadja azt, áprilistól hatályba lép, így az első túlórapótlékot a 60 nap letelte után, júniusban kapnák meg. Az intézkedés a rendőrök és csendőrök mellett a börtönőrökre is vonatkozna.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 7., 13:58
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mindenkinek ki kell fizetni a túlórát. Pénzben, nem szabadsággal, hacsak az illető önkéntesen nem az utóbbit választja.
    Mikor 15 évvel ezelőtt ezt mondtam egy állásinterjún, kb. hülyének néztek. Nem is mentem oda. 🙂