Felhívás!

Több száz cipőt raktak ki a belügyminisztérium épülete elé az eltűnt gyermekek emlékére

Több száz cipőt raktak ki a belügyminisztérium épülete elé az eltűnt gyermekek emlékére Románia

Több száz cipőt raktak ki szombaton a belügyminisztérium épülete elé, hogy felhívják a figyelmet az eltűnt gyermekek eseteire.

Az eseményt azzal a céllal szervezték, hogy rávilágítsanak, hogy “a caracali tragédia nem egyedülálló”.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által szervezett esemény 11 óra 5 perckor kezdődött, amikor Alexandra Măceşanu először hívta a 112-es egységes segélyhívó számot.

Violeta Alexandru, a PNL bukaresti szervezetének elnöke annak szükségességéről beszélt, hogy az eltűnési eseteket szakszerűbben kezeljék. Meglátása szerint minden megyében 10 rendőr és 10 más szakember kellene hogy erre képesítse magát, hisz világos, hogy “bizonyos szintű ismeretek kellenek” az ilyen ügyek kezelésére.

A PNL bukaresti elnöke ugyanakkor kérte, hogy “fentről lefele és lentről felfele” végezzenek egy kiértékelést a rendőrségen belül, és “bár ez nem szokásuk”, ez alkalommal hozzák nyilvánosságra az eredményeket.

A rendezvény szervezője, Daniel Ciungu elmondta, hogy fontosnak tartották megkongatni a vészharangot, hisz Romániában évente 400 eltűnt gyermeket nem találnak meg.

“Azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok fiatal külföldre kerül, elrabolják vagy megtévesztik, kihasználják és bántalmazzák őket. Románia nagy problémája, hogy képtelen megvédeni polgárait. A polgárok személyes biztonsága, ez olyan valami, ami nem képezheti alku tárgyát”- mondta.

A belügyminisztérium elé körülbelül 200 pár cipőt, plüss játékokat, egy gyertyát és Ian McEwan Az ellopott gyermek című könyvét tették ki.

A hivatalos adatok szerint Romániában az elmúlt évben 4.000 kiskorú tűnt el, amelyből 3.600-t találtak meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 4., 12:48
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Az elmúlt évben 400?! Nem sok?! Minden faluban kamerák, sok házon, autókon! Ha a rend őrei dolgoznának ilyen szörnyűségek nem történnének meg! Meg kell emelni a nyugdíj korhatárt, minden hülyét nem kell rendőr ruhába öltöztetni! Pár évente meg kell cserélni a munkahelyüket!