Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ursula von der Leyen: újra kell gondolni az európai migrációs elosztási rendszert

Ursula von der Leyen: újra kell gondolni az európai migrációs elosztási rendszert Külföld

Új megállapodást javasolt az Európába áramló illegális migráció kezelésére, és az „elosztási rendszer” újragondolását szorgalmazta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) megválasztott elnöke Rómában, ahol Giuseppe Conte olasz miniszterelnök fogadta őt pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

A találkozó előtt újságíróknak nyilatkozva Ursula von der Leyen kijelentette: az EB vezetőjeként azt akarja, hogy a migráció „kezelési eljárása” hatékony, hatásos és emberséges legyen.

„Nem könnyű feladat, de nincsenek egyszerű megoldások és válaszok, amikor tehermegosztásról van szó” – jelentette ki az Európai Bizottság új vezetője. Hangsúlyozta, hogy éppen ezért a migránsok „elosztási rendszerének” felülvizsgálására van szükség. Hozzátette: tudatában van, hogy Olaszország, Görögország és Spanyolország földrajzilag a legérintettebb országoknak számítanak, és a leginkább ki vannak téve a migrációnak.

Ursula von der Leyen politika küldetése első számú céljának nevezte, hogy az EU túllépjen a belső megosztottságon északi és déli, keleti és nyugati, kicsi és nagy tagállamok között.

Ursula von der Leyen európai körútja egyik állomásának számít Róma. A Giuseppe Contéval folytatott megbeszélésen napirenden szerepel az Európai Bizottság olasz biztosjelöltje is.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük