Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Több mint 50 ezer adag HPV elleni oltás áll rendelkezésre a háziorvosoknál

Több mint 50 ezer adag HPV elleni oltás áll rendelkezésre a háziorvosoknál Románia

Az egészségügyi minisztérium szerdai közlése szerint június 30-án 56.841 adag HPV elleni vakcina állt rendelkezésre a háziorvosi rendelőkben és a megyei egészségügyi igazgatóságok készleteiben.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei év első 6 hónapjában 52.066 adag HPV elleni vakcinát használtak fel az minisztérium ingyenes oltási kampányában. Közleményében a tárca emlékeztet, hogy 14 éves korig két adagot, az ennél idősebbek esetében pedig három adagot kell beadatni az immunizáláshoz.

A HPV elleni védőoltást kérelem alapján ingyenesen beadják a 11-18 év közötti lányoknak a háziorvosok. A kérelmeket a nyilvántartásba vétel dátumának időrendi sorrendjében összesítik, és az immunizáláshoz szükséges vakcinaadagok számát negyedévente kérik a háziorvosi rendelők a megyei egészségügyi igazgatóságtól.

Az idei első félévben 30.201 kérelem érkezett a háziorvosi rendelőkhöz a HPV elleni oltás beadására.

A HPV elleni védőoltás a legjobb módja a méhnyakrák megelőzésének, és az Egészségügyi Minisztérium arra ösztönzi a szülőket, hogy tájékozódjanak háziorvosuktól és szakorvosuktól a vakcina előnyeiről – olvasható a tárca közleményében. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.