Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egyszerű indítványt nyújtott be az USR az energiaügyi miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújtott be az USR az energiaügyi miniszter ellen Románia

Egyszerű indítványt nyújtott be a képviselőházban a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Virgil Popescu energiaügyi miniszter ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Az USR frakcióvezetője, Ionuţ Moşteanu bejelentette, hogy az indítványnak a “Románia energia nélkül. A román állampolgárok fizetik a számlát Virgil Popescu inkompetenciájáért” címet adták.

George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke közölte, hogy az általa vezetett párt törvényhozói támogatni fogják az egyszerű indítványt.

A Nemzeti Liberális Párt szóvivője, Ionuţ Stroe képviselő a parlamentben a sajtónak azt nyilatkozta: nem tart attól, hogy a Szociáldemokrata Párt megszavazza az USR “felületes és nevetséges” egyszerű indítványát.

A politikus elmondta, az ellenzéki párt mindössze egy javaslattal állt elő az indítványában, ami az energia áfájának a csökkentésére vonatkozott, de ez az intézkedés szerinte “köztudottan” hatástalan egy volatilis piacon. Hozzátette, szerinte az USR kezdeményezését annyian sem fogják megszavazni, mint ahány aláírásra szükség volt a beterjesztéséhez.

A sajtónak arra a felvetésére, hogy a PSD is gyakran bírálja Virgil Popescut, a PNL szóvivője kijelentette: tévednek, akik azt hiszik, hogy a miniszter leváltását követelő nyilatkozatokkal megoldható az energiaválság. “Bűnbakot találni nagyon könnyű, megoldásokkal előállni (…) összetett dolog” – jelentette ki. 

(Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.