Felhívás!

Több ezren vettek részt a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett felvonuláson a fővárosban

Több ezren vettek részt a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett felvonuláson a fővárosban Románia

Több ezer érdeklődő vett részt a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett katonai parádén Bukarestben.

A parádén mintegy 1500 katona és belügyi alkalmazott vonult végig a Kiseleff sugárúton, a Szabad Sajtó tere és a Victoriei (Győzelem) tér között.

A hadsereg, a védelmi minisztérium, a belügyminisztérium, a börtönigazgatóság csapatai mellett idén először a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) egy alakulata is részt vett a felvonuláson, amelyen körülbelül száz technikai eszközt mutattak be, és több mint 30 repülőgép tett díszrepülést. Első alkalommal mutatták be a M-142 HIMARS sorozatvetőket és a PATRIOT rakétavédelmi rendszereket.

A mintegy 45 perces felvonulást követően a Diadalív körül kialakított haditechnikai kiállítást szemlélhették meg az érdeklődők. A kiállítás főleg a gyerekek körében aratott nagy tetszést.

Az ünnepség kezdetén Klaus Iohannis államfő tartott díszszemlét, majd a nemzeti himnusz és az ágyúsortűz után az elnök koszorút helyezett el a Diadalívnél.

A katonai parádén Klaus Iohannis elnök mellett Nicolae Ciucă miniszterelnök, valamint a kormány tagjai, intézményvezetők, diplomaták, egyházi vezetők, politikusok és veteránok is részt vettek. A rendezvényt a katonazenekar felvonulása zárta.

Az ünnepség résztvevői közül néhányan Klaus Iohannis elnököt bíráló transzparenst tartottak a kezükben, “Iliescu a bányászokat hívta, Iohannis a PSD-t” felirattal.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.