Felhívás!

Összegyűlt Kézdivásárhely

Kézdivásárhely apraja-nagyja összegyűlt advent első vasárnapját megelőző szombaton a kantai Szentháromság plébániatemplom sekrestyéjében, ahol az adventi készületé volt a főszerep. A délelőtt kezdődő foglalkozáson közel ötven gyermek és ugyannyi szülő vett részt, a járványügyi előírásokat betartva.

Érkezéskor Olasz Béla segédlelkész köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, majd kezdetét vette az igen fáradságos, de lelkileg mégis örömöket szerző munka. A gyerekek adventi koszorúkat készítettek, majd feldíszítették azokat. Az elkészült koszorúkat Vargha Béla főesperes áldotta meg, ezt követően Fórika Balázs kántorkarnagy adventi énekekkel tette hangulatosabbá a találkozót.

A program szeretetlakomával zárult, a szervezők meleg teával, a szülők süteménnyel, mézes- és kürtőskaláccsal kínálták az adventi készület résztvevőit.

Szombaton és vasárnap több településen, köztük Kézdivásárhelyen is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, a kantai templomban ezt vasárnap este a 18 órás szentmise keretében végezték.
A szentmisére érkezők csupán néhány megvilágított mécsessel ellátott templomba léptek be, majd várták a kezdést. A csendet a gyertyákkal a kezükben bevonuló ministránsok sokasága törte meg, akik szimbolikusan a főbejáraton át hozták a fényt a sötétségbe. Őket követte a miséző pap, majd a ministránsok körbeállták az oltárt az egész szentmise idejére. A szentmisét verssel indították, majd az adventi koszorú megáldása következett. A szentmise végére teljes fényárban úszott a templom.

A szervezők örömüket fejezték ki, hogy ilyen sokan részt vettek a gyertyagyújtáson, továbbá biztosították a jelenlévőket arról, hogy minden adventi gyertyagyújtással egybekötött szentmisének különleges tematikája lesz. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.