Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Toader: Az amnesztiát és a közkegyelmet csak végső megoldásként vetjük be

Toader: Az amnesztiát és a közkegyelmet csak végső megoldásként vetjük be Románia

Csak végső megoldásként vetik be az amnesztiát és a közkegyelmet az igazságszolgáltatás terén tapasztalt visszaélések jóvátételére, ha találnak más megoldást erre, azt fogják alkalmazni – nyilatkozta hétfő reggel az igazságügyi miniszter.

Tudorel Toader szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Tanácsának vasárnap esti ülésén nem született semmiféle végleges döntés az amnesztiáról és közkegyelemről szóló esetleges sürgősségi rendelet ügyében.

„A Tanácsban is elhangzott, hogy amennyiben létezik más – természetesen jogalkotási – megoldás, nyilván azt alkalmazzuk majd. Az amnesztiát és a közkegyelmet csak végső megoldásként vetjük be a visszaélések jóvátételére” – mondta a tárcavezető.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter arról is beszélt, hogy dolgoznak a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet tervezetén, amellyel a cél egyrészt összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság határozataival, másrészt átültetni a hazai jogrendbe a kiterjesztett vagyonelkobzásról, illetve az ártatlanság vélelméről szóló európai uniós irányelvet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük