Felhívás!

Orban: Dragnea beszéde egy bolond diktátor delíriuma volt

Orban: Dragnea beszéde egy bolond diktátor delíriuma volt Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek az alakulat Országos Tanácsa előtt mondott beszéde “egy bolond diktátor delíriuma” volt.

“Ez az alak kétségbeesett üvöltésével – amely mintha a totalitárius rendszerek üregeiből tört volna fel -, a Románia EU-csatlakozása óta eltelt időszak legagresszívebb demokrácia- és Európa-ellenes beszédével támadást intézett minden olyan intézmény ellen, amelyet nem sikerült ellenőrzése alá vonnia” – idézi Ludovic Orbant a PNL közleménye.

A liberális pártelnök szerint Dragnea elveszítette a kapcsolatot a valósággal, saját pártjaként kezeli az országot, és vasárnap esti beszédével “gyakorlatilag hadat üzent Románia minden európai uniós és NATO-partnerének”.

Orban úgy véli, Liviu Dragnea “az első számú közellensége minden olyan román állampolgárnak, aki a törvények tiszteletére és a kifejtett munka méltányos megfizetésére alapozó, civilizált országban szeretne élni”.

A PNL vezetője szerint Dragnea Klaus Johannis elnök ellen intézett támadása “nélkülöz mindenféle rációt és érvet”. A közleményben ugyanakkor Orban felhívást intéz a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció minden tagjához, hogy haladéktalanul határolódjanak el Liviu Dragneától, “akinek elborult az elméje”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.