Felhívás!

Tizedik helyen áll Románia alkoholfogyasztás terén az EU-ban

Tizedik helyen áll Románia alkoholfogyasztás terén az EU-ban Románia

Egy romániai évente 11 liter tiszta alkoholt fogyaszt el, ezzel a helyi piac az első tíz között van Európában. A lista élén Lettország és Csehország áll, ahol az egy főre jutó fogyasztás közel 13 liter, míg a lista végén Olaszország, Svédország és Görögország áll, ahol az előbbi értéknek alig felét fogyasztják – számolt be a Mediafax.

Az adatok az Egészségügyi Világszervezet (WHO) toplistájából származnak, amelyet a Visual Capitalist idéz.

Ez az érték sokkal magasabb szeszesital-fogyasztást jelent, mivel az iparág szereplői a szeszes italokat olyan alkoholos italokként határozzák meg, amelyek alkoholtartalma legalább 15% – áll a spirits-romania.ro oldalon.

A WHO adatai 2019-re vonatkoznak, a legutóbbi évre, amelyre vonatkozóan rendelkezésre állnak adatok. A COVID-19 világjárvány számos szokást megváltoztatott, legalábbis átmenetileg otthonra helyezte át a fogyasztást a HoReCa-szektorból, és így megnövelte a kiskereskedelmi csatornát, de összességében az átlagos fogyasztás mennyiségében nincsenek jelentős eltérések évről évre – derül ki a Ziarul Financiar piaci szereplőkre alapozott becsléseiből.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások