Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hivatalos látogatásra érkezett Romániába Maia Sandu moldovai elnök

Hivatalos látogatásra érkezett Romániába Maia Sandu moldovai elnök Románia

Románia a Moldovai Köztársaság európai integrációjának stratégiai partnere marad – jelentette ki kedden Klaus Iohannis, miután fogadta hivatalában Maia Sandu moldovai elnököt.

Hirdetés
Hirdetés

A találkozót követő sajtótájékoztatón az államfő elmondta, a két országot erős kapocs – a közös nyelv, kultúra és történelem – köti össze, Románia pedig azt szeretné, hogy Moldovai Köztársaság európai modell szerint fejlődjön. ‘Románia továbbra is Moldovai Köztársaság legközelebbi barátja marad’ – jelentette ki.

Klaus Iohannis szavai szerint idén rendkívül intenzív volt a két ország együttműködése kormányzati és parlamenti szinten is, emellett a felek kölcsönösen segítséget nyújtottak egymásnak a koronavírus-járvány következményeinek leküzdésében.

Az államfő elmondta, a keddi találkozón a többi között a két ország energiahálózatának összekapcsolásáról és energiabiztonságának megszilárdításáról, a szállítási és a távközlési infrastruktúra fejlesztéséről, az oktatás területén való együttműködésről tárgyalt Maia Sanduval.

Beszámolója szerint a megbeszélésen terítékre kerültek a térség biztonságával kapcsolatos kérdések is. Klaus Iohannis közölte, hogy Románia a transznisztriai konfliktus békés, Moldovai Köztársaság területi épségét tiszteletben tartó megoldását szorgalmazza.

Az államfő úgy fogalmazott: Románia bebizonyította, hogy sohasem hagyja cserben Moldovai Köztársaságot, és meggyőződését fejezte ki, hogy a közös erőfeszítések révén a Pruton túli országban előrelépések történnek majd az európai integráció és a reformok terén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.