Felhívás!

Temesvári kórházigazgató: családi körben ünnepeljük a karácsonyt

Temesvári kórházigazgató: családi körben ünnepeljük a karácsonyt Románia

Cristian Oancea, a temesvári Victor Babeș kórház orvosigazgatója kedden ismét felhívta a figyelmet a felelősségteljes viselkedés és a közösségi szolidaritás fontosságára. A téli ünnepekre vonatkozóan azt tanácsolja, hogy otthon, családi körben ünnepeljünk, ellenkező esetben szomorú ünnepek várhatnak ránk.

“A családi körben, a karácsonyfa körül töltött ünnepek híve vagyok, hogy ez után a nehéz év után két-három napig kicsit fellélegezhessünk. Minden tőlünk függ, attól, hogy mennyire viselkedünk felelősségteljesen. Ha továbbra is felelőtlenek leszünk, lehet, hogy szomorú ünnepek elé nézünk. Ha felelősek és szolidárisak leszünk, legalább most a 12. órában, akkor nyugodtan ünnepelhetünk majd a teljes családdal” – mondta Oancea.

Arról is beszélt, hogy az orvosi személyzet fáradt és reményvesztett az interneten keringő videók láttán, ahol több száz személy részvételével tartanak bulikat. “Még van energiánk, reméljük, hogy jól bírjuk tavaszig, de reményvesztetté tesz, amikor több száz fős bulikat látunk, ahol az embereket nem érdekli az általunk befektetett munka” – fogalmazott.

A kórházigazgató elmondása szerint az orvosoknak egyetlen kérése van: viseljék helyesen a maszkot, mert ez az egyetlen módja annak, hogy csökkenjen a koronavírusos esetek száma.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.