Felhívás!

Talán ezúttal befejezik

Román–szlovák konzorcium fejezheti be az A3-as, észak-erdélyi autópálya román–magyar határig érő, 33,9 kilométeres szakaszát, írja az MTI.

A Bihar megyei prefektusi hivatal tegnapi közleménye szerint a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) a Bors–Bihar, valamint a Bihar–Bisztraterebes szakaszok befejezésére kiírt pályázatán nyertes Trameco Rt., Vahostav SK, Drumuri Bihor Rt., Drum Asfalt Kft., valamint az East Water Drillings SL társaságok által alkotott konzorcium végezheti el a munkálatokat. A konzorciumnak kell elkészíteni a kivitelezési terveket és befejezni azokat a munkálatokat, amelyeket az amerikai Bechtel kezdett el 14 évvel ezelőtt. A két szakasz befejezése áfa nélkül 98 millió euróba kerül, a munkálatokat az állami költségvetésből finanszírozzák. A határhoz legközelebb eső Bors–Bihar szakaszt 19 hónap alatt, a Bihar–Bisztraterebes szakaszt 24 hónap alatt kell befejezni. A nyertes konzorcium tízéves garanciát vállalt a munkálatokra.

A konzorciummal akkor lehet megkötni a kivitelezési szerződést, ha a versenyben alulmaradt cégek nem óvják meg az elkövetkező tíz napban az eljárást. Ha óvás történik, akkor ennek az elbírálásáig nem lehet aláírni a szerződést. A CNAIR tavaly augusztusban hirdette meg a hatvan kilométeres Bors–Berettyószéplak autópályaszakasz befejezésére a pályázatot. Az útszakaszt három részre bontotta. A 26 kilométeres Berettyószéplak–Bisztraterebes szakaszon még nem hirdették ki a győztest. Az A3-as autópálya a magyarországi M4-eshez fog csatlakozni. A román állam 2015 áprilisában egyszer már kihirdette a Bors–Berettyószéplak pályaszakasz befejezésére kiírt pályázat nyertesét. Akkor a spanyol Corsan Rt. által vezetett konzorcium nyert, azonban hozzá sem kezdett a munkához, és 2016 novemberében a szerződés felbontását kérte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.