Felhívás!

Inkább minőséget, mint mennyiséget!

A helyes és egészséges táplálkozás alapja a mértékletesség, az odafigyelés, a szelekció, a lelki és fizikai egyensúly megteremtése. „Ki mit eszik, azzá válik” – és ez nem azt jelenti, ha zöldséget eszek, zöldség leszek, hanem azt, hogy „Nem csak kenyérrel él az ember” – ezzel az igével üdvözölte, indította a Rád is szükség van programsorozat résztvevőit, a speciális igényekkel élőket, kísérőiket, vendégeinket a Zöld Nap Egyesülettől Bardócz Csaba lelkipásztor, szeptember 26-án az ikafalvi közösségi házban. Áhítatában hangsúlyozta: ha naponta Isten igéjével, a „lelki kenyérrel” táplálkozunk, és aszerint élünk, a fizikai kenyér is testünk, lelkünk hasznára válik.

Az áhítat után Szakács B. Cecília irányításával érdekes, csapatépítő játékot játszottunk, majd Carmen Sallardo Serrano nutricionista, táplálkozási tanácsadó, a Zöld Nap Egyesület spanyol önkéntese tartott előadást a helyes táplálkozásról. Nagyjából ismertük a témát, de szükséges tudatosítani minél gyakrabban, hogy tegyünk meg mindent egészségünk érdekében. Az előadás során egyszerű, de nagyon hasznos recepteket is ismertetett. Itt az ősz terített asztala, fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldséget, s lehetőleg frissen, nyersen! Nagyon érdekes volt a tiszteletes úr ízelítője a paleo-életformáról: Ne féljünk a hidegtől, mozogjunk sokat, néha kedvező időben járjunk mezítláb is, fogyasszunk finom, de természetesen egészséges ételeket, Isten igéjével fűszerezve!

A rendezvénysorozat nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül, ezért hálásan köszönjük a Sepsiszentgyörgyi Keresztyén Diakóniának, az Írisz Háznak és segélyszervezeteinek, a svájci Heks-nek és a Brot für die Welt-nek.

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.