Felhívás!

Szükségállapotot hirdet hétfőtől az államfő

Szükségállapotot hirdet hétfőtől az államfő Románia

Szükségállapotot hirdetett jövő héttől Klaus Johannis államfő.

“Nagyon fontos időben meghozni az intézkedéseket, hogy legyen hatásuk, és hogy lehetővé tegyem a törvény által előírt valamennyi eszköz felhasználását ehhez a harchoz, úgy döntöttem, szükségállapotot hirdetek jövő hét elejétől” – mondta az elnök a Cotroceni-palotában, miután a harmadik Orban-kormány tagjai letették a hivatali esküt.

Az államfő szerint ezáltal újabb erőforrásokat lehet majd kiutalni a koronavírus előidézte válság kezelésére.

“A kormánynak így lehetősége lesz majd több pénzt kiutalni az egészségügynek, több pénzt fordítani gyógyszerekre, a szükséges orvosi felszerelésekre” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy így egyszerűsödnek az eljárások, könnyebb lesz a beszerzés.

Az államfő ugyanakkor felhívta a román állampolgárok figyelmét, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a testi kontaktust, és tájékozódjanak hivatalos forrásokból.

“A hatóságok teszik a dolgukat, a kormány teszi a dolgát, de csak magunk csak a munka egy részét tudjuk elvégezni. Szükségünk van önökre, kedves román állampolgárok! Szükség van arra, hogy tartsák be a hatóságok utasításait, tartsák be a higiéniai szabályokat, és igen, arra is szükség van, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a testi kontaktust – tudom, hogy ez kicsit nehéz -, és igen, arra is szükség van, hogy pontos, hivatalos forrásokból tájékozódjanak” – nyomatékosította Klaus Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 14., 22:29
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Testi kontaktust? Hát én Johannisra nem másznék rá! Jobb lett volna a sok olasz cigányt ha nem engedték volna be az országba! A kovásznai Brasoveanu az olasz karantén idején elment sízni,pedig a kukoana a DSV Covasna alkalmazottja! A többi jeges akinek 2 osztálya van mint a CFR vagonnak attol mit várjunk?!