Felhívás!

Felelős magatartásra szólít fel a Stratégiai Kommunikációs Csoport

Felelős magatartásra szólít fel a Stratégiai Kommunikációs Csoport Románia

Felelős magatartásra szólít fel a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) és leszögezi, hogy nem feltétlenül fognak minden, a szükségállapottal kapcsolatos – főleg az online médiában megjelenő – intézkedést végrehajtani, hanem kizárólag csak azokat, amelyek feltétlenül szükségesek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséhez.

“Felelős magatartásra szólítunk fel a jogi keret bemutatásával és az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek összefüghetnek a rendkívüli helyzetre vonatkozó döntés bejelentésének okával” – fogalmaz a GCS közleménye.

Arafat: a sürgősségi állapot bevezetése segítséget jelent a járvány leküzdésében,

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője felhívást intézett a sajtóhoz, amelyben “felelős polgári hozzáállást” kér, és leszögezi: a szükségállapot bevezetése nem problémát, hanem segítséget jelent a járvány leküzdésében, ezért ezt a témát “nem szabad elpolitizálni”.

“Miután az államfő bejelentette, hogy hétfőtől szükségállapotot hirdet, különböző spekulációk, pániküzenetek jelentek meg, amelyek a népesség bizonyos magatartását válthatják ki. A médiában megjelentek olyan nyilatkozatok, amelyek szerint racionalizálják az élelmiszereket, vagy pedig leállítják a forgalmat… stb. Vannak olyan videók, amelyeket olyan emberek készítettek, akik viccnek fogják fel a helyzetet, és azt látjuk, hogy egy fehérbe öltözött egyén egy másik ember után rohan az utcán, és a felvétel azt sugallja, hogy elszabadult az ellenőrzés alól a helyzet. A sajtónak, azon személyeknek, akik különböző tartalmakat töltenek fel a szociális hálóra, valamennyiünknek felelős polgári hozzáállást kell tanúsítanunk” – írja Arafat szombat késő esti Facebook-bejegyzésében.

Az államtitkár szolidaritásra és kölcsönös bizalomra int.

“A rendkívüli állapot kihirdetésének célja semmiképpen sem az, hogy problémát okozzon, hanem, hogy segítsen, támogassa a járvány terjedésének megakadályozását. Ezt a témát nem szabad elpolitizálni. Szolidaritásra és kölcsönös bizalomra van szükség” – zárul Raed Arafat üzenete.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.